Plichtmatige zege Ajax op Willem II: 2-4

16 december 2012 18:30

Ajax heeft op plichtmatige wijze een uiteindelijk verdiende 2-4 zege behaald op Willem II. In Tilburg liet Ajax de thuisclub van 0-2 naar 2-2 terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk trok Ajax de wedstrijd toch weer naar zich toe.

Ajax kwam vrij gemakkelijk op voorsprong. Eerst was het de Willem II keeper Meul die over een schot van De Jong heen dook. Vervolgens kwam hij te aarzelend uit, waarna Hoesen uitstekend profiteerde en de 0-2 binnenschoof.

Ajax leek een makkelijke middag tegemoet te gaan, maar niets was minder waar. Vlak daarna lag de aansluitingstreffer alweer in het net van Joachim. Na een uur spelen werd Snijders via een knappe pass van Guyt alleen voor de keeper gezet. Hij scoorde beheerst.

Na rust zat er meer balans in het elftal van Ajax. Het duurde uiteindelijk tot de 72ste minuut alvorens Moisander bij een doorgekopte bal uit een hoekschop de 2-3 kon binnenlopen. Willem II probeerde het daarna nog wel, maar Ajax speelde het duel verder uit. Invaller Lukoki besliste de wedstrijd nadat zijn inzet via beide palen in het doel caramboleerde.