Transparent
Inloggen
Sluiten

Eriksen, De Jong en Van Rhijn de grote loopwonders van de gehele groepsfase Champions League

5 december 2012 09:57

De loopwonders, de 'box-to-box'-spelers die het gehele gebied van strafschopgebied tot strafschopgebied bestrijken, in de Champions League kwamen de afgelopen jaren veelal uit de Premier League. Dit jaar waren het echter de Ajacieden in de groepsfase van de Champions League. Van alle spelers in de CL liep Christian Eriksen met afstand het meest, ruim 78 kilometer. Siem de Jong volgde met ruim 72 km op een gepaste tweede plaats. Op de vierde plaats volgde Ricardo van Rhijn met zo'n 69 km. Alleen Lewis Holtby van Schalke'04 zat er op de derde plaats nog tussen.

In de statistieken van de Champions League groepsfase was er nog een eervolle vermelding voor Niklas Moisander die met 480 passes op de tweede plaats eindigde van verzonden passes achter Xavi van Barcelona. Toby Alderweireld eindigde op de 5e plaats.




Tags

eriksen jong loopwonders rhijn box alderweireld barcelona holtby kilometer lewis moisander niklas schalke toby vermelding verzonden xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos