Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax veruit de sterkste in topper tegen PSV: 3-1

1 december 2012 22:40

Ajax was veel te sterk voor PSV zaterdagavond. In de Amsterdam Arena werd het 3-1 voor Ajax en daarmee hield de ploeg het nog onnodig lang spannend.

Ajax liet PSV geen moment in haar spel komen. Het was de enige ploeg die voetballende en kreeg daarvoor verrassend ook heel veel ruimte. De ploeg had eigenlijk geen kind aan PSV. Diverse grote kansen bleven echter onbenut. Na een half uur spelen viel dan eindelijk de verdiende treffer. De Jong kopte uit ene hoekschop binnen. Even daarvoor had Alderweireld uit eenzelfde hoekschop al hard op de paal gekopt. Ajax leek daarmee eindelijk los. Werkelijk uit het niets kwam PSV zeven minuten later langszij. Na een goede actie draaide Lens de eerste mogelijkheid, kans was het nog niet te noemen, van PSV prachtig in de verre hoek. Ajax kwam vervolgens goed weg bij een charge tegen Mertens in het eigen strafschopgebied.

In de tweede helft begon PSV beter aan de wedstrijd. Daardoor ging het spel meer op en neer. Naarmate het duel vorderde nam Ajax het heft echter weer in handen. Aan beide kanten waren er kansen op de tweede treffer. De grootste was voor Lens die alleen op de keeper afging en faalde. In de tegenaanval besliste Ajax direct de wedstrijd. Fischer had een fantastische actie en liet Hutchinson als een klein kind staan. Hij stelde Hoesen in staat makkelijk de 2-1 binnen te tikken.

Ajax bleef daarna de sterkere ploeg. De ploeg was zo sterk dat het geen offensief van PSV hoefde te dulden op de gelijkmaker. Uiteindelijk zou de ploeg het goed uittikken en via Fischer nog verdiend op 3-1 komen.




Tags

fischer kind lens topper afging alderweireld arena besliste charge eenzelfde hoesen hutchinson jong langszij mertens naarmate offensief onbenut tegenaanval uittikken vorderde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper