Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax strijdend naar 2-2 in Manchester

6 november 2012 22:47

Ajax heeft strijdend een 2-2 gelijkspel behaald in Manchester. Ajax kwam verrassend met 2-0 voor en speelden in fases de tegenstander zoek. Uiteindelijk kwamen de Amsterdammers nog goed weg met een 2-2 gelijkspel.

De eerste kans was voor de Engelsen. Na 17 minuten stond Ajax echter op 0-2 voor. Tot twee keer toe scoorde Siem de Jong uit een hoekschop, eerst door knap binnen te koppen, vervolgens door vrijstaand binnen te schieten. In die fase was Ajax nog niet eens zo overtuigend.

Vier minuten later kwam de Engelse kampioen terug via Touré. Ajax toonde zich niet onder de indruk. Vanaf dat moment ging de ploeg eigenlijk steeds beter spelen. Met goed combinatievoetbal was Ajax in die fase gewoon te sterk voor de Engelsen.

Na rust kwam Manchester City op een andere manier uit de startblokken. De ploeg gooide het fysieke in de strijd en won daardoor heel veel duels. Manchester kon op die manier druk zetten op zoek naar de gelijkmaker. De Engelsen waren gevaarlijk, maar Vermeer hoefde niet heel erg vaak handelend op te treden. Via de counter kreeg Ajax enkele mogelijkheden om het uit te spelen. Ajax liet het na om dat goed uit te spelen.In de slotfase leek Ajax te gaan wankelen. Agüero zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. Ajax kreeg de hulp van de scheidsrechter door de 3-2 af te fluiten voor een twijfelachtig geval van buitenspel. In blessuretijd had Ajax nog een penalty tegen kunnen krijgen, maar ook dat werd de ploeg bespaard.




Tags

strijdend aguero bespaard combinatievoetbal counter gooide handelend jong toure twijfelachtig vermeer vrijstaand wankelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper