Transparent
Inloggen
Sluiten

Nijhuis blijft achter rode kaart staan, incident Clasie niet gezien

29 oktober 2012 07:26

Tegenover De Telegraaf liet scheidsrechter Bas Nijhuis weten ook na het zien van de beelden achter al zijn beslissingen te blijven staan. Alleen het incident met Clasie had hij niet gezien.

Nijhuis over de eerste gele kaart: "Moisander raakt inderdaad de bal en van een gestrekt been is geen sprake, maar ik vind dat hij er veel te hard ingaat op Clasie. Daarbij loopt hij het risico hem te blesseren. Ik sta achter die gele kaart." Ook de tweede vond hij terecht. "Ik snap dat dit overkomt als een heel lichte overtreding. Maar de tv-beelden bevestigen wat ik in de wedstrijd zag. Pelle draait weg en Moisander houdt vast. Ik dacht ook direct: hier geef ik geel voor."

Nijhuis liet na afloop ruimte voor de aanklager om eventuele iets te doen met het incident met Clasie die zijn hand in het gezicht van Van Rhijn zette. "Om dat te kunnen bepalen, zou ik de beelden op een grotere tv moeten zien. Nee, de actie in de actie heb ik niet beoordeeld", laat hij ruimte voor de aanklager betaald voetbal. "Ik hoor wel of die hier iets mee doet. Dat is niet aan mij."




Tags

clasie nijhuis aanklager moisander ingaat pelle rhijn telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos