Transparent
Inloggen
Sluiten

Late treffer kost Ajax zege in Rotterdam: 2-2

28 oktober 2012 14:34

Ajax heeft opnieuw de drie punten niet vast weten te houden. Een doelpunt in de 90ste minuut van Pelle betekende alweer het zesde gelijkspel van Ajax in tien wedstrijden.

In een levendige beginfase waren er voor beide doelen mogelijkheden. Ajax kwam op een 0-1 voorsprong toen Eriksen een steekpass van Babel op waarde schatte. Hij ging goed door en schoot in de verre hoek binnen.

Feyenoord herpakte zich na de achterstand en zette druk op Ajax. Daar hadden de Amsterdammers het moeilijk mee. Vooral de debutant Boetius was een plaag voor Ajax. Het was niet toevallig de jongeling die Feyenoord op 1-1 bracht. Ajax mocht uiteindelijk niet klagen met de 1-1 bij rust. De ploeg was voetballend beter, maar op fysiek waren de betere kansen voor Feyenoord.

Vlak na rust kwam Ajax opnieuw op voorsprong. Een vrije trap van Eriksen werd door De Jong met zijn knie verlengd. Zijn inzet verdween in het doel. Ajax leek vervolgens door te kunnen drukken, maar verzuimde dat. Dat kwam de ploeg uiteindelijk duur te staan. De wedstrijd kantelde toen scheidsrechter Nijhuis met een zwaarbestrafte tweede gele kaart Moisander het veld afstuurde. Tegen tien man ging Feyenoord er weer in geloven. In de 90ste minuut resulteerde dat uiteindelijk in een overigens fraaie treffer van Pelle. Diezelfde Pelle had in blessuretijd ook nog de winnende op zijn hoofd. Vermeer ranselde de kopbal er echter heel fraai uit.




Tags

feyenoord pelle eriksen afstuurde babel beginfase betekende boetius fraaie herpakte jong jongeling klagen levendige moisander nijhuis plaag ranselde resulteerde schatte steekpass vermeer zwaarbestrafte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos