Transparent
Inloggen
Sluiten

Jeugdig Ajax verslaat miljoenenploeg uit Manchester: 3-1

24 oktober 2012 22:44

Ajax blijft mee doen in groep D van de Champions League. De ploeg versloeg in eigen huis knap de miljoenenploeg van Manchester City. In de Arena werd het 3-1 voor Ajax na een 0-1 achterstand.

Ajax begon sterk en was in de eerste helft van de eerste helft de bovenliggende ploeg. Manchester City moest zich beperken tot tegenhouden en had moeite met de spelopvatting van Ajax. Toch waren het de Engelsen die op voorsprong kwamen. Halverwege de eerste helft was Nasri op links volledig vrijgelaten door Van Rhijn. Na de 0-1 had Ajax het een fase heel moeilijk. In die fase had de Engelse ploeg door kunnen drukken. Vermeer speelde echter weer een belangrijke rol.

In de slotfase van de eerste helft kwam Ajax terug. Na een paar mogelijkheden op rij kwam Van Rhijn met een uitstekende voorzet, die De Jong vervolgens strak binnenschoot. De gelijkmaker op slag van rust was een ruggensteuntje dat de ploeg erg goed uitkwam.

Na rust kon Ajax blijven voetballen. In de 56ste minuut kwam de ploeg zelfs op 2-1. Niklas Moisander kon bij een corner geheel vrijstaand binnenkoppen. Kort daarna werd het nog mooier van Ajax. Eriksen slalomde door de verdediging van de Engelsen. Zijn mislukte inzet werd van richting veranderd en vloog daardoor alsnog binnen.

Na de 3-1 moesten de Engelsen komen. Dat leidde aan beide kanten tot kansen. Sana kreeg een unieke kans op de 4-1. Maar ook Vermeer kreeg de gelegenheid om zich weer als uitblinker te tonen in de Champions League. Ajax kwam af en toe wel onder druk te staan, maar boog niet. De eerste punten voor Ajax in de Champions League waren een feit.




Tags

miljoenenploeg rhijn vermeer arena beperken binnenkoppen eriksen jong moisander nasri niklas ruggensteuntje sana slalomde spelopvatting strak tegenhouden uitkwam vrijstaand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.235 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen bravo brobbey chivu elsimao eredivisie eriksen gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli sevic shogun sosa sutalo ton verrips volendam