Ajax geeft zege weg in Almelo: 3-3

20 oktober 2012 20:43

Ajax kwam opnieuw niet tot winnen. Dit ker liet de ploeg zaterdagavond in Almelo twee punten liggen tegen Heracles. Met een 0-2 en 1-3 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Uiteindelijk eindigde het duel alsnog in 3-3.

Heracles speelde gedurfd met drie verdedigers tegen Ajax. Om druk te zetten op de verdediging bracht Frank de Boer Siem de Jong in de spits in plaats van Ryan Babel. Zonder een overwicht te hebben stond Ajax na 25 minuten al op 0-2 voor. Eerst was het Rienstra die een inzet van Schone onhoudbaar voor de keeper in eigen doel tikte. Vervolgens werd Schone vrijgespeeld en maakte hij zelf de 0-2.

Heracles bleef na de 0-2 voetballen. Dat leverde kansen op voor Everton en Duarte. Echt spannend leek het niet te worden. Heracles kwam in de tweede elft wel terug via Te Wierik. Een minuut later had Sana echter de marge al weer op twee doelpunten gebracht. Opmerkelijk genoeg kon Ajax het tegen het vooruit voetballende Heracles niet definitief afmaken. Daardoor kon het in de slotfase alsnog gevaarlijk worden. Bruns zorgde tien minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer. Opnieuw kreeg Ajax even later de kans om de marge weer te verdubbelen. Ajax deed dat ook via een goed doelpunt van Babel. Blom keurde het echter onterecht af vanwege buitenspel. Dat zou Ajax heel duur komen te staan. Heracles ging druk zetten en geloofde in een punt. Dat zou er vervolgens ook komen. De ploeg kreeg een paar kansen. In de 90ste minuut was het Pedro die de bal met een boogje in de verre hoek plantte, onhoudbaar voor de uitblinkende Vermeer.