Transparent
Inloggen
Sluiten

Slop: dit is een hele plezierige dag voor Ajax

16 oktober 2012 20:00 - Ajax.nl

Ajax had een goed nieuws show bij de presentatie van de jaarcijfers. Voor het eerst in de geschiedenis heeft Ajax een omzet van meer dan 100 miljoen euro gedraaid. "Het is geweldig dat we deze mijlpaal hebben bereikt. Met name omdat deze recordomzet gepaard gaat met een nettowinst van bijna tien miljoen euro", zegt Slop over de fraaie financiële cijfers. "Dat alles maakt het tot een plezierige dag voor Ajax."

Een belangrijke pijler onder het financiële succes is uiteraard deelname aan de UEFA Champions League. "Vanuit die competitie hebben we vorig jaar 25 miljoen euro aan inkomsten bijgeschreven. Daar gaan uiteraard alle kosten nog vanaf, maar het heeft absoluut een positieve invloed op de uiteindelijke nettowinst. Het geeft aan dat we als club een groot stuk van de extra verdiensten uit de Champions League overhouden."

Ook uitgaande transfers spelen een voorname rol in de cijfers. Zo zijn de verkopen van Maarten Stekelenburg (AS Roma) en Demy de Zeeuw (Spartak Moskou) in het dinsdag gepresenteerde boekjaar 2011-2012 meegenomen. Omdat de transfers van onder anderen Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen en Vurnon Anita na 30 juni 2012 hebben plaatsgevonden, zijn deze inkomsten niet in de huidige jaarcijfers opgenomen. "Daardoor is de verwachting voor het volgend boekjaar positief. Zeker ook omdat we dit seizoen opnieuw Champions League spelen. Daardoor kunnen we nu de verwachting uitspreken dat we ook volgend jaar een winstgevend jaar zullen hebben."

Het beste nieuws van de dag zit hem volgens de financieel directeur van Ajax in het operationeel resultaat. "Dat laat namelijk de samenhang tussen de dagelijkse inkomsten en uitgaven zien. Het is prachtig dat juist dat cijfer (13,1 miljoen euro tegenover 1,8 miljoen positief in 2010/2011, red.) enorm is gestegen. Die verbetering wekt vertrouwen en laat zien dat de zaak hier op orde is. Het geeft aan dat we onze kosten beheersen en de inkomsten naar een steeds hoger plan tillen. Dat is het beste wat je als voetbalclub kan overkomen."

Tegenover het goede nieuws, stond ook een enkel minpunt. Met name de crisisheffing heeft een forse impact gehad, zo laat Slop weten. En door het vertrek van Dario Cvitanich en Mounir El Hamdaoui (die samen voor een aardige waarde in de boeken stonden) heeft Ajax die waarde moeten afboeken. Toch overheerst het goede gevoel over de nettowinst van 9,7 miljoen euro. "Dit is een winst waar je met plezier naar kijkt."

Meer op Ajax.nl
Tags

slop nettowinst plezierige boekjaar afboeken anita bijgeschreven crisisheffing cvitanich dario demy fraaie gepresenteerde gregory hamdaoui mijlpaal minpunt mounir operationeel overheerst pijler recordomzet roma samenhang show spartak stekelenburg tillen uefa verdiensten vertonghen voorname vurnon wekt wiel winstgevend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aangaande afserveren akpom bergwijn bertjek boerhout branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei gooijer hato jim jong kaplan kiki kroes leverkussen mislintat rasmussen rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson