Ajax wint opnieuw niet in 12.30 uur duel: 1-1

7 oktober 2012 14:28

Ajax heeft opnieuw punten verspeeld in een 12.30 uur duel. Frank de Boer noemde de problemen van Ajax in lunchduels vooraf 'larie-koek'. Toch was het opnieuw raak. En opnieuw was het 'angstgegner' FC Utrecht dat voor het puntenverlies zorgde. Het was het vierde gelijkspel voor Ajax dit seizoen.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en leek aanvankelijk een zorgeloze middag tegemoet te gaan. Al na zes minuten lag de openingstreffer in het net. Lukoki zette uitstekend voor, Ryan Babel hoefde de 1-0 alleen maar binnen te lopen. Daarna ging Ajax verder en waren er kansen voor onder andere Blind, opnieuw Babel en Sana. FC Utrecht kreeg via de counter ook zo zijn kansen. Mulenga was dichtbij met een bal op de paal.

Vlak na rust kopte invaller Sporkslede achterover in eigen doel. FC Utrecht kreeg steeds meer geloof in een goed resultaat. In het vervolg waren er voor beide doelen goede kansen op het tweede doelpunt. Voor Ajax hadden Eriksen en Sana eigenlijk moeten scoren. Maar ook FC Utrecht kreeg nog kansen op de winnende treffer. Het zou uiteindelijk bij 1-1 blijven.