Ajax komt tekort tegen Real Madrid: 1-4

3 oktober 2012 22:40

Ajax kwam woensdagavond in de Champions League tekort tegen Real Madrid. De Spanjaarden waren in de Arena met 1-4 te sterk. Moisander tekende voor de enige treffer van de wedstrijd.

Real Madrid stoorde vanaf het begin heel vroeg op de opbouw van Ajax. De ploeg van Frank de Boer kwam daardoor niet aan zijn eigen spel toe. Real kreeg diverse kansen, maar met name Kenneth Vermeer deed het uitstekend. Vlak voor rust kwam het niveauverschil dan toch op het bord tot uiting. Na een counter kon Ronaldo simpel binnentikken.

Na rust begon Ajax met nieuwe moed aan de wedstrijd. Al snel was het echter 0-2 toen Benzema een voorzet met een omhaal uit de lucht plukte en boven Vermeer liet uiteenspatten. Tien minuten na rust kwam Ajax uit het niets terug in de wedstrijd. Bij een hoekschop kon Moisander bij de verre hoek binnenkoppen.

De 1-2 was het steuntje in de rug voor Ajax om de schroom van zich af te werpen. De ploeg ging erin geloven en kon vervolgens de tegenstander de druk wel opleggen. Bij Real werden er een aantal zeuwachtig over het hervonden elan bij Ajax. Invaller Hoesen kreeg een unieke kans op de 2-2. Hij schrok van de bal en schoot over. Tien minuten voor tijd kwam er een einde aan het offensief. Via een counter zorgde Ronaldo voor de 1-3. Twee minuten daarna maakte hij zelfs ook nog de 1-4, waardoor de nederlaag toch nog nare trekjes ging vertonen.