Transparent
Inloggen
Sluiten

Feest met gemengde gevoelens

19 maart 2000 20:45

Verslaggever: M

De wedstrijd tegen FC Twente vanmiddag stond in het teken van het 100-jarige bestaan. Speciaal voor de jubileumwedstrijd waren vele oud-spelers naar de ArenA gekomen, onder wie Sjaak Swart, Gerrie Muhren, Danny Blind, Patrick Kluivert, de gebroeders De Boer, oud-coach Van Gaal etc etc. Eigenlijk iedereen die in het verleden successen had gevierd met Ajax en in de gelegenheid was vandaag te komen.

Voor de wedstrijd was het vooral een feest van herinneringen waarbij de gedachten teruggingen naar al de successen die de afgelopen 100 jaar beleefd waren. Vak voor de wedstrijd vormden vuurwerk, ballonnen en al wat de feestvreugde meer kon vergroten het toneel van de Arena.

Het toetje, de wedstrijd waar het toch allemaal om gaat, bleek het feestje te vergallen. Net als afgelopen week tegen Fortuna Sittard ging Ajax opnieuw onderuit, nu met 0-1 tegen FC Twente. net als andere jubileumwedstrijden tegen o.a. Bayern Munchen en AC Milan ging ook deze wedstrijd jammerlijk verloren.

Jan van halst verwoordde de gevoelens van de spelers vlak na de wedstrijd voor de camera's. De rest moest eerst tot zichzelf komen na dit echec. 'Dit doet enorm veel pijn. dat geldt zowel voor de club, voor de trainer als voor de spelers. Om in zo'n wedstrijd te verliezen is vreselijk. We zitten in de hoek waar de klappen vallen en totaal geen geluk zit. In de tweede helft was er een waar bombardement op de goal van FC Twente, maar we mochten gewoon niet scoren' aldus Jan van Halst.

Meer op
Tags

twente arena halst bayern blind boer bombardement danny echec fortuna gaal gebroeders gerrie jubileumwedstrijd jubileumwedstrijden kluivert milan muhren toetje toneel vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom berghuis bergwijn bertjek boomen branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim kiki kroes leverkussen mislintat olympiakos rensch rijkhoff sevic skimovic sosa sutalo traore wilson