Eriksen beslist topper tegen FC Twente: 1-0 zege

29 september 2012 22:40

Ajax heeft de topper tegen FC Twente gewonnen. In de Amsterdam Arena werd het 1-0 tegen de koploper. De veel bekritiseerde Christian Eriksen besliste de wedstrijd halverwege de tweede helft.

In de eerste helft deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Ajax had meer balbezit, tot kansen leidde dat nauwelijks. Het was een schaakpartij, zonder echt spannend te worden. Vlak voor rust kreeg Moisander een kans op de openingstreffer. Hij werkte de bal uit een assist van Eriksen naast de goal.

Na de rust volhardde Twente in zijn behoudende tactiek en werd het via counters zelfs gevaarlijk. Vermeer moest zijn ploeg enkele keren redden van een achterstand. Halverwege de tweede helft opende Ajax de score. Eriksen kwam vrij en plaatste de bal uitstekend in de hoek van het doel.

Met de 1-0 viel een last van Ajax af. De ploeg ging makkelijker spelen en kwam eigenlijk geen moment meer in gevaar. FC Twente moest op zoek gaan naar de gelijkmaker. De ploeg kon echter geen kansen meer afdwingen tegen een verzorgd spelend Ajax.