Transparent
Inloggen
Sluiten

Telegraaf doet voorzet voor beurs-exit Ajax

29 september 2012 08:00

De Telegraaf lijkt nadrukkelijk de campagne bij Ajax weer te hebben opgepakt. Nadat de krant vorige week fel van leer trok over de wijze waarop een nieuwe algemeen directeur wordt gezocht, lanceert de krant vandaag een proefballon over het verlaten van de beurs.

Op de voorpagina van de sportkrant bericht het in diverse artikelen paginagroot over een mogelijke beurs-exit van Ajax. In een van de artikelen komt Delta Lloyd, met 8,5% van de aandelen grootaandeelhouder van de vrije aandelen, aan het woord. Alex Otto, hoofd beleggingen bij Delta Lloyd, stelt dat Ajax eigenlijk niet op de beurs thuishoort en zij bereid zijn te praten over een exit. Hij geeft ook mogelijkheden hoe Ajax van de beurs zou kunnen gaan.

"Ajax zou een deel van het geld in kas kunnen gebruiken om de aandelen van deze partijen te kopen. De rest, of het gehele bedrag, kan worden geleend middels een obligatielening. De rente en de spread zijn nu laag, dus wellicht een prima moment om dit tegen een aantrekkelijke rente te doen. Met daarbovenop een opslag als bijvoorbeeld de Champions League wordt gehaald of het kampioenschap of bij een lucratieve verkoop van een speler. In dat geval nemen de financieringskosten toe als de inkomsten ook toenemen. En als je, zoals deze zomer, Vertonghen, Van der Wiel en Anita voor een goede prijs verkoopt, kun je besluiten om aandelen terug te kopen."

Een andere mogelijkheid zou zijn dat de bestaande aandeelhouders hun belang omwisselen in een lening. Ook dan krijgt de vereniging 100% van de aandelen in handen en ook dan kan Ajax van de beurs. De leenvoorwaarden in deze constructie zijn wat Otto betreft vergelijkbaar met de hierboven beschreven obligatielening.

Meer:
Ajax kan best van de beurs
Ajax: Geen commentaar
De Boer: Ik verkoop graag




Tags

beurs telegraaf lloyd obligatielening rente aantrekkelijke anita beleggingen boer campagne constructie daarbovenop financieringskosten geleend grootaandeelhouder leenvoorwaarden lening middels opslag paginagroot proefballon sportkrant spread thuishoort toenemen vertonghen voorpagina wiel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos