Transparent
Inloggen
Sluiten

Nog altijd geen transfernieuws - jeugd moet in de wachtkamer

9 juni 2002 01:12

Verslaggever: HN

Er zullen geen jeugdspelers van de A1 of Jong Ajax meer doorstromen naar het eerste, zo liet technisch directeur Leo Beenhakker weten tegenover de regionale tv-zender AT5. Steven Pienaar, die al maanden geleden de overstap maakte naar het eerste, en Jelle van Damme die van GBA kwam krijgen dus geen opvolgers.

Tot op heden wist Beenhakker bijna geen spelers uit de veel te grote selectie te verkopen. Fred Grim (keeperstrainer), Serge van de Ban (Dordrecht '90), Christopher Kanu (contract ontbonden), Ole Tobiasen (AZ) en Sergio Hellings (Anderlecht) vormen een select groepje spelers dat Ajax heeft verlaten. Verder is een handjevol spelers verhuurd, voornamelijk aan de filialen GBA en Haarlem. Zodoende is er niet genoeg plaats in de nog steeds overvolle selectie voor de doorstroming van jeugdig talent, dat er wel degelijk is. Eerder deed Beenhakker wel de toezegging dat enkele talenten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee mogen trainen met de selectie. Te denken valt dan aan verdediger Nigel de Jong, de middenvelders Wesley Sneyder en Stefano Seedorf en aanvaller Nando Rafael. Mogelijk weet een van hen dan alsnog een plaats in de selectie af te dwingen.

In bijna heel Europa heerst een stilte op het transferfront en Ajax is daarop geen uitzondering. De onderhandelingen met Vitesse over Sikora verkeren al een tijdje in een impasse en met de verkoop van spelers wil het ook al niet vlotten. Spelers als Zlatan, Cruz, Ikedia en Knopper die geld zouden moeten opleveren om nieuwe versterkingen van te bekostigen kunnen geen nieuwe club vinden.

Meer op




Tags

beenhakker gba jong transfernieuws wachtkamer anderlecht ban bekostigen christopher cruz damme dordrecht filialen grim handjevol hellings ikedia kanu knopper leo nando nigel ole ontbonden overvolle pienaar rafael seedorf select serge sergio sikora sneyder stilte tobiasen toezegging transferfront vitesse vlotten zender zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal