Transparent
Inloggen
Sluiten

Fanbrief Duitse politie voor supporters van Ajax die naar Dortmund gaan

13 september 2012 18:23 - Politie Amsterdam-Amstelland

Komende dinsdag 18 september speelt Ajax de eerste Championsleaguewedstrijd van dit seizoen tegen Borussia Dortmund in Duitsland.

De politie van Dortmund heeft het verzoek gedaan om de fanbrief voor Ajaxfans ook via de politie Amsterdam-Amstelland aan de media te doen toekomen.

De tekst van de fanbrief staat hieronder: www.polizei-dortmund.de

Vóór de ontmoeting Borussia Dortmund tegen Ajax Amsterdam op dinsdag 18-09-2012 in het Signal-Iduna-Park wil het hoofdbureau van politie in Dortmund u graag de volgende belangrijke informatie mededelen: Bereikbaarheid van de politie op de wedstrijddag: Indien er in het verloop van de heen-/terugreis of in het stadion vragen of problemen zijn of indien er anderszins behoefte bestaat aan ondersteuning en opheldering, wendt u zich dan tot de ingezette politieambtenaren of neemt u in het stadion contact op met de politiepost „Stadion“, die in de noordtribune is gelegen.

Doelstellingen van de politie Dortmund: Wij weten dat deze ontmoeting voor u een bijzondere betekenis heeft. Ons doel is om de veiligheid van deze wedstrijd met professionele neutraliteit te waarborgen. Dat wil zeggen, wij maken onderscheid tussen vredelievende fans en op geweld beluste/gewelddadige fans, maar maken geen onderscheid wanneer het erom gaat bij welke club iemand hoort. In Dortmund zijn sportminnende en vredelievende voetbalfans die hun teams aanmoedigen en ondersteunen, altijd graag gezien en steeds van harte welkom. Om een vreedzaam voetbalfeest en de veiligheid van de vredelievende voetbalfans te waarborgen, zal de politie tegenover op geweld beluste en gewelddadige personen resoluut en consequent optreden! Hetzelfde geldt bij geweld tegen goederen en gedrag dat kan leiden tot gewelddadige acties.

Respecteert u alstublieft de fans van de thuisploeg en laat provocaties achterwege die tot ongeregeldheden zouden kunnen leiden. U levert daarmee een belangrijke bijdrage tot de veiligheid in het stadion en eromheen. Als voorbeeldige fans vergemakkelijkt u daarmee voor alle betrokkenen een goed verloop van het evenement en helpt u mee dat niets een schaduw werpt op deze wedstrijddag! Bijzondere waarschuwing in verband met het thema vuurwerk: Wij verzoeken alle fans dringend om als goede gasten in het Signal-Iduna-Park en in het stadsgebied af te zien van het gebruik van vuurwerk, om de gezondheid en het leven van anderen niet in gevaar te brengen. Wij hebben in het verleden moeten ervaren dat er roekeloze daders zijn die door het afsteken van vuurwerk fans hebben verwond. Het in bezit hebben en afsteken van vuurwerk leidt zonder uitzondering tot ernstige, grotendeels strafrechtelijke consequenties en tot een stadionverbod in heel Duitsland.

Verbod op glas en blikjes in het gebied rond het Signal-Iduna-Park waar de wedstrijd plaatsvindt: Omdat in het verleden talrijke malen met glazen flessen en blikjes naar fans is geworpen, bestaat voor dit evenement een verbod op glas en blikjes in het gebied rond het Signal-Iduna-Park waar de wedstrijd plaatsvindt. Er worden gerichte controles uitgevoerd.

Racisme en vreemdelingenhaat door voetbalfans in het stadion: Samen met de fans keren Borussia Dortmund en de politie zich actief tegen racisme en vreemdelingenhaat. Wij verheugen ons allen over iedere bezoeker die door zijn optreden en gepast gedrag een bijdrage levert aan het tegengaan van racisme en vreemdelingenhaat! Als voetbalfan hier goed oog voor te hebben en een duidelijk standpunt in te nemen, is en blijft absoluut noodzakelijk. De onverbeterlijken worden erop gewezen dat strafbare feiten die ingegeven worden door racisme of vreemdelingenhaat, consequent worden vervolgd.

Informatie over de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen bij thuiswedstrijden van Borussia Dortmund: Zodra het tot moeilijkheden in of rond het stadion komt, zal niet alleen de ordedienst, maar eventueel ook de politie direct op de fans toestappen. Wij verzoeken u met het oog op de veiligheid om de aanwijzingen van ordedienst en politie te allen tijde op te volgen. Let u op de scheidingen tussen de vakken en klimt u niet over hekken of afzettingen. U brengt daarmee de veiligheidsmaatregelen in gevaar en dwingt de ordedienst tot handelen.

Heenreis naar het stadion / vertrek uit het stadion: Fans die met touringcars naar het stadion komen, kunnen rechtstreeks naar parkeerplaats E 3 rijden in de omgeving van het evenement en binnen enkele minuten te voet het stadion bereiken.

Fans van de bezoekende club die met bussen naar het stadion komen, worden vanaf de parkeerplaats door de politie regelmatig naar het stadion begeleid. Voor personenauto’s staan de parkeerplaatsen E 1 en 2 ter beschikking. Parkeerovertredingen in de omliggende woongebieden worden door de verkeerscontrole van de stad Dortmund met boetes bestraft, waarbij eventueel ook voertuigen worden weggesleept.

De wedstrijd is uitverkocht. Bij het stadion vindt geen verkoop van toegangskaarten plaats.

Reist u alstublieft alleen naar de wedstrijd met een geldige toegangskaart.

“Welkom” - Party De stad Dortmund organiseert voor de fans van Ajax Amsterdam een „Welkom“-Party. Deze vindt van 12.00 - 18.30 uur direct bij de Reinoldikirche plaats en bevindt zich zodoende midden in de binnenstad van Dortmund. Geboden worden muziek, gesprekken en actuele informatie rondom het voetbal - dat alles in Biergarten-sfeer met standjes waar eten en drinken verkrijgbaar is. Meer informatie vindt u in de flyer van de stad Dortmund, die u bij aankomst in Dortmund zult ontvangen. Wij wensen alle voetbalvrienden een goede heen- en terugreis, een sportieve en faire Champions League - wedstrijd in Dortmund.

Politie Dortmund Polizeipräsidium Dortmund Markgrafenstr. 102 44139 Dortmund poststelle.dortmund@polizei.nrw.de

Meer op Politie Amsterdam-Amstelland
Tags

dortmund fanbrief iduna park racisme signal vreemdelingenhaat vuurwerk blikjes evenement geweld ordedienst voetbalfans vredelievende beluste consequent duitsland glas onderscheid ontmoeting parkeerplaats party plaatsvindt polizei veiligheidsmaatregelen waarborgen wedstrijddag aankomst aanmoedigen aanwijzingen actuele afzettingen ajaxfans amstelland anderszins begeleid bereikbaarheid betekenis biergarten championsleaguewedstrijd controles faire flessen flyer gepast glazen goederen heenreis hekken hoofdbureau ingegeven ingezette malen markgrafenstr mededelen moeilijkheden muziek neutraliteit noordtribune nrw omliggende onverbeterlijken opheldering parkeerovertredingen parkeerplaatsen personenauto politieambtenaren politiepost polizeiprasidium poststelle provocaties reinoldikirche respecteert roekeloze schaduw scheidingen sportminnende stadionverbod stadsgebied standjes strafbare talrijke tegengaan tekst thema toegangskaart toegangskaarten toekomen toestappen touringcars uitgevoerd vergemakkelijkt verheugen verkeerscontrole vervolgd verwond voertuigen voetbalfan voetbalfeest voetbalvrienden voorbeeldige vreedzaam weggesleept woongebieden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey farioli forbs frimpong gaaei hato jim jong kaplan kiki mislintat oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sutalo timber traore wilson