Transparent
Inloggen
Sluiten

Anita: 'ze hebben me gehaald als verdedigende middenvelder'

16 augustus 2012 19:00 - Newcastle United

Vurnon Anita tekende vandaag een contract voor vijf seizoenen bij Newcastle United. "Ik heb in Nederland bijna alles gewonnen, dus het was voor mij niet moeilijk om voor een volgende stap te kiezen. Ik denk dat we ook met Newcastle prijzen kunnen gaan winnen. In de Premier League is elke wedstrijd zwaar, dus dat kan me verder helpen in mijn ontwikkeling als voetballer.

"Ajax heeft me gevormd als speler. Ik heb er jaren gespeeld, dus het was moeilijk om ze te verlaten. Maar je weet in het voetbal dat zulke dingen kunnen gebeuren, dus nu ben ik erg blij hier te zijn. Ik heb met de manager gesproken. Ze weten dat ik mijn voorkeur uitgaat naar de positie van verdedigende middenvelder. Daarom hebben ze ook voor mij gekozen. Maar als het uitkomt kan ik ook als linksback of rechtsback uit de voeten, dat is geen probleem."

De manager van Newcastle United was erg tevreden over zijn nieuwe aanwinst. 'Ajax is een fantastische club, een van de betere spelers daar weghalen is erg lastig. Dus ik ben de directie erg dankbaar dat het ze gelukt is. Op dit niveau heb je drie topspelers nodig op het middenveld en daar zal hij in principe dan ook gaan spelen. DE lengte van zijn contract, 5 jaar, geeft aan dat we veel van hem verwachten. We hopen hem ook een platform te geven waardoor hij over een jaar international is."

Meer op Newcastle United




Tags

anita newcastle nederland vurnon weghalen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag hato heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan pasveer potter ramaj roon rulli sevic shogun sutalo tahirovic taylor vos