Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA: 8,6 miljoen euro voor deelname aan groepsfase Champions League

10 augustus 2012 10:21

De UEFA heeft het premiestelsel bekendgemaakt voor het komende seizoen voor de Champions League. De deelnemers aan de groepsfase van de Champions League, waaronder Ajax, krijgen een minimum gegarandeerd bedrag van 8,6 miljoen euro. Daarnaast zijn er bonussen van 1 miljoen euro bij zeges en 500.000 euro bij een gelijkspel in de groepsfase.

Het bereiken van de laatste 16 levert 3,5 miljoen euro op, de kwartfinale 3,9 miljoen euro, de halve finale 4,9 miljoen euro. Champions League winnaars krijgen nog eens een bonus extra van 10,5 miljoen euro, de verliezend finalisten 6,5 miljoen euro. Het maximum wat een club kan verdienen is 37,4 miljoen euro aan bonussen.

Daarnaast krijgen clubs nog eens hun deel uit de tv-gelden die door dat land zijn betaald. Voor Ajax zou dat naar schatting zo'n 7 miljoen euro kunnen betekenen. Dat zou dus samen met de bonus voor de groepsfase al 15,6 miljoen euro zijn. Daarbij zijn de recettes voor de wedstrijden nog niet meegeteld.




Tags

uefa bonus meegeteld minimum premiestelsel recettes schatting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek onwerkelijk pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper