Ajax verliest strijd om JC Schaal met 4-2

5 augustus 2012 20:05

Ajax heeft de strijd om de Johan Cruijff Schaal verloren. In de eigen ArenA opende Ajax het seizoen met een 4-2 nederlaag tegen PSV. Bij rust was de stand al 2-1 voor de Eindhovenaren.

PSV kwam al heel vroeg op voorsprong. Na drie minuten kon Toivonen profiteren van gebrek aan ingrijpen achterin. Hij kopte de bal in de korte hoek binnen. Na zo'n tien minuten stond Ajax al op 2-0 achter toen Lens de Ajax verdediging te snel af was.

Ajax moest vervolgens proberen in de wedstrijd te komen. Dat was lastig tegen een PSV dat zich terugtrok en gokte op de snelheid voorin. De verdediging van Ajax had het daar lastig mee.

Gedurende de eerste helft kwam de ploeg wel beter in de wedstrijd. Dat resulteerde uiteindelijk in de 44ste minuut in de aansluitingstreffer. Alderweireld kopte de 2-1 binnen, hard achter Tyton.

Na rust begon Ajax agressief en scherp aan de tweede helft. De ploeg voerde de druk op en had daar bijna succes mee. Op het moment dat Ajax de overhand had, wist PSV via de counter de 3-1 te maken. Willems stelde met een voorzet Toivonen in de gelegenheid volkomen vrijstaand binnen te tikken.

Ajax had vervolgens een overwicht, maar wist dat te weinig in goede kansen uit te drukken. De 3-2 kwam er desondanks toen Marcelo de bal hard achter zijn eigen doelman schoot. In de slotfase kwamen de mogelijkheden op de gelijkmaker. Het was echter opnieuw PSV dat via de counter de wedstrijd besliste, dit keer via Wijnaldum.