Transparent
Inloggen
Sluiten

'Directie en RvC blokkeerden transfer Narsingh'

31 juli 2012 16:25 - Nu Sport

In een uitgebreid interview met Nu Sport komt Frank de Boer aan het woord over onder andere aankopen en jeugdspelers. Zo noemt hij de oefenwedstrijden in de voorbereiding "de laatste test om te laten zien dat zij [de huidige spelersgroep, AN] al een basisplaats aankunnen". Hij is daarbij van mening dat de spelers het erg goed hebben gedaan. "Ik vind bijvoorbeeld Daley een sterke indruk maken. Volwassener. Gelukkig, want hij is al een van de oudere spelers in deze groep. Kun je nagaan... Daley voelt dat we overwegen nog een centrale verdediger te halen en is bezig om te laten zien: hallo, ik ben al goed genoeg, hoor! Ricardo van Rhijn laat dat ook zien. Mitchell Dijks idem. Dat bevalt me."

Zoals bekend gaf De Boer eind juni aan dat hij nog op versterkingen hoopte. Dat zou gaan om een linksbenige centrale verdediger, een jonge spits, een rechtsbuiten en een linksback, waarbij de laatste positie de minste prioriteit heeft. Eerder vandaag werd bekend dat Ajax nog op zoek is naar één linksbenige verdediger. Dat gaat dus duidelijk om een linker centrale verdediger. Kennelijk is Ajax niet langer op zoek naar een nieuwe linksback.

Toch lijkt De Boer het nog allemaal wat jong te vinden. "We willen toch wat betekenen in de Champions League dit seizoen. En in de competitie uiteraard. Aan de andere kant moet je niet onderschatten hoe moeilijk het is in het Ajax-systeem te spelen. Los nog van de kosten. Jan Vertonghen één op één vervangen kost twaalf miljoen euro. Dus moet je een jonge Vertonghen halen en die moet dan nog allemaal stappen maken. Maar ook voor een ervaren speler is het lastig om meteen mee te doen bij Ajax." Mede daarom krijgt De Boer van bovenaf ook steeds het signaal niet te veel geld uit te geven voor een aankoop. Dat Ajax niet te snel een eigen jeugdspeler af moet schrijven ten faveure van een aankoop. "Als je ziet wat aankopen de laatste decennia hebben gepresteerd en wat jeugdspelers ons hebben opgeleverd is daar veel voor te zeggen."

Dan over het afketsen van de transfer van Narsingh: "Die kostte ruim vier miljoen euro en daar stopte de teller niet. Er zit nog van alles tussen en aan. Wij wilden dat hij kwam. Uiteindelijk gaven de directie en de RvC geen groen licht. Daar scharen we ons ook achter. Maar wij worden ook afgerekend op prestaties."

Het zeer lezenswaardige interview met Frank de Boer lees je in zijn geheel in de papieren uitgave van NUsport

Meer op Nu Sport




Tags

boer narsingh rvc blokkeerden vertonghen aankunnen afketsen bovenaf decennia dijks groen hallo idem jeugdspeler jong lezenswaardige nagaan rhijn scharen volwassener

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal