Transparent
Inloggen
Sluiten

De Boer: 'Maatregelen tegen overgewicht Ajacieden'

31 juli 2012 15:52 - Nu Sport

In een interview met Nu Sport geeft Frank de Boer aan dat er naar zijn idee iets is verbeterd voor wat betreft spelers met een te hoog vetpercentage bij Ajax. Vorig jaar zaten er nog zes spelers bij de selectie met een te hoog vetpercentage. De Boer: "Dat is wel wat verbeterd. Er is meer besef dat het niet allemaal vanzelf komt. En dat deze club je ook kan wegsturen als je er niet alles aan doet." De trainer noemt Ebecilio als voorbeeld: "Lorenzo Ebecilio was vrijdag ziek, omdat hij vier kilo is afgevallen. Daar kun je om lachen, maar eigenlijk is het te gek voor woorden dat een topsporter te dik is."

Dit zijn opmerkelijke woorden, zeker omdat Ebecilio eerder -midden juli- nog aan gaf dat hij het deze zomer anders heeft aangepakt en dat hij voor zichzelf ging trainen. In een ander interview gaf hij zelfs aan dat een fysieke achterstand tijdens het seizoen bijna niet meer in te halen is. Dat maakt het des te opvallender dat De Boer zijn naam weer noemt. Wat dat betekent over zijn kansen in Ajax 1 is vooralsnog niet bekend, wel is duidelijk dat hij in de voorbereiding steeds minder speeltijd heeft gekregen naarmate de wedstrijden vorderden. Tegen Huizen mocht hij nog in de basis beginnen en kwam hij uiteindelijk tot 50 minuten. De wedstrijd daarop tegen Oldenzaal kwam hij niet in actie, om de wedstrijd er op tegen Emmen er in de rust in te komen. De volgende wedstrijd, tegen Veendam, kwam hij er na een uur spelen in, terwijl hij er drie dagen later tegen Noordwijk na een uur uit ging voor Viktor Fischer. Fischer begon tegen Celtic in de basis; hij werd na 77 minuten weer afgelost door Ebecilio.

Of het minderen van de wedstrijdminuten van Ebecilio ten faveure te maken heeft met diens overgewicht is onduidelijk. Wat vast staat is dat het hem niet heeft geholpen, zeker gezien Ebecilios eerdere interviews. Hij lijkt dit jaar voor z'n laatste kans te moeten vechten.

Overigens is Ebecilio niet de enige speler die zich met overgewicht heeft gemeld bij Ajax. Ook Janssen meldde zich te dik in Amsterdam. De Boer: "Ja, dat is ook eigenlijk te gek voor woorden." "Het is hun eigen verantwoordelijkheid".

Op de vraag of De Boer ze niet naar de beloften kan sturen geeft De Boer aan dat Ajax maatregelen genomen heeft. "Jongens die te dik waren, moesten elke ochtend om kwart voor zeven gaan fietsen, zodat ze die overtollige kilo's kwijt raakten."

Meer op Nu Sport




Tags

boer ebecilio overgewicht fischer kilo vetpercentage afgevallen celtic ebecilios emmen fietsen huizen janssen lorenzo minderen naarmate noordwijk oldenzaal opvallender overtollige topsporter veendam viktor vorderden wegsturen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo brobbey contractvoorstel elsimao farioli gorter hag hato hlynsson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun sutalo ton tsja wereldtopper