Transparent
Inloggen
Sluiten

Van der Wiel: Spelen bij Ajax nog steeds een jongensdroom

24 juli 2012 16:49 - NUsport

In een interview met NUsport kijkt Gregory van der Wiel vooruit. Zijn contract zal op 30 juni 2013 aflopen en ondanks geruchten over een vertrek staat de rechtsback nog steeds onder contract bij Ajax. Een contractverlenging is geen optie voor Van der Wiel, daarom wil Ajax hem deze zomer verkopen. Wanneer dit niet lukt, vreest Van der Wiel een reserve-rol bij Ajax. "De kans bestaat dat ik op de bank beland. Dat is me duidelijk geworden", aldus de Ajacied. "Jammer. Spelen bij Ajax is nog steeds een jongensdroom. Maar ja, Ajax maakt het me moeilijk. Dit is helaas het beleid van de club."

Verder geeft de back aan dat hij op zijn leeftijd graag een mooie stap naar het buitenland maakt: "Op je 24e wil je een mooie stap maken. Maar is die mogelijkheid er niet, dan blijf je graag bij deze club. De opties liggen niet voor het oprapen voor mij momenteel." In een eerder interview gaf de Amsterdammer al aan dat Ajax de mogelijkheid om hem te laten blijven "heeft weggenomen". Frank de Boer waarschuwde spelers met aflopende contracten eerder al dat ze er rekening mee zouden moeten houden dat ze minder aan spelen kunnen toekomen.

Mogelijk zou hij zijn contract hebben verlengd als hem een betere aanbieding zou zijn gedaan: "Ik zit sowieso niet bij de topverdieners. Daar kon ik ook niet bij in de buurt komen." Dit is een opmerkelijke uitspraak, daar in februari nog naar buiten kwam dat Van der Wiel een topverdiener in de Eredivisie is. Hij zou een jaarsalaris van één miljoen euro verdienen, wat samen met de kampioensbonus neer komt op 1,3 miljoen euro. Van de huidige selectie zou alleen Sulejmani meer verdienen dan hij. Hij vervolgt: "Ik heb me er altijd over verbaasd dat Ajax jeugdspelers die hun hele leven hier hebben rondgelopen mindere contracten geeft dan spelers van buitenaf. Die nieuwkomers krijgen, bam, dubbele of driedubbele salarissen, terwijl ze soms na een jaar al weer weg moeten."

In een eerder stadium wees Van der Wiel nog onder andere AS Roma af. Het is onduidelijk of er op dit moment concrete interesse in de rechtsback is.

Meer op NUsport




Tags

wiel jongensdroom bam beland boer buitenaf driedubbele eredivisie gregory jaarsalaris kampioensbonus nieuwkomers oprapen roma rondgelopen sulejmani toekomen topverdiener topverdieners waarschuwde weggenomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal