Transparent
Inloggen
Sluiten

Blind is De Jong dankbaar voor zijn eerste doelpunt voor Ajax

22 juli 2012 22:42 - Sport-Promotion.nl

Daley Blind maakte tegen Celtic zijn eerste goal voor Ajax. "We hadden er inderdaad wat over lopen dollen vorige week", lacht Blind een dag later. "Nog nooit gescoord voor Ajax, dat kon toch eigenlijk niet. Siem (de Jong) was het niet vergeten toen we die penalty kregen. Normaliter neemt hij ze, nu gunde hij mij die goal. Ja, daar ben ik hem best dankbaar voor. Ik ben nu van die nul af. Gescoord in een oefenwedstrijd, dat wel, maar hij staat er wel. En nu op jacht naar mijn eerste officiële.

"Hij heeft goed gespeeld", oordeelde De Boer dan ook over Blind. "Vorig jaar was Daley, toen hij Jan moest vervangen, ook drie keer de beste man van het veld. Eind vorig seizoen deed Daley het ook goed als linksback, omdat wij goed druk zetten. Hij is er toen niet meer uit geweest."

De lovende woorden van zijn coach moeten Daley Blind strelen, maar zelf blijft hij kritisch: "Het ging goed, maar toch zaten er twee slordige passes bij van me. Dat moet eruit. Verder hebben we weinig weggegeven. Ik had Celtic ook wat sterker ingeschat vantevoren. Het is toch een grote naam. Maar de 4-0 was volkomen terecht."

Blind heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het liefst centraal achterin speelt, in plaats van linksachter. Met het vertrek van Vertonghen liggen er nu dus kansen, hoewel hij ook weet dat Ajax nog altijd op zoek is naar versterking voor de laatste linie. "Het is een persoonlijke voorkeur, maar ook niet meer dan dat. Wanneer ik uiteindelijk weer op de linksbackpositie moet spelen, dan doe ik dat ook graag. Spelen is het belangrijkste, dat maakt je sterker. Op welke positie dan ook."

Meer op Sport-Promotion.nl




Tags

blind jong celtic boer dollen gunde linksachter oordeelde slordige strelen vantevoren vertonghen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht