Transparent
Inloggen
Sluiten

Markerink: Amsterdam ArenA wordt veel 'logischer'

15 juli 2012 19:06 - Ajax.nl

De Ajax-fans op de hoofdtribune zullenn zaterdag tijdens Ajax - Celtic als het goed is eenvoudiger dan ooit de toegang tot hun zitplaats vinden, zo meldt de officiele website van Ajax. De kern van de Amsterdam ArenA is namelijk compleet verbouwd. "Nu wijst het gebouw de bezoeker vanzelf de weg, in plaats van de rare logistiek die er was", weet ArenA-directeur Henk Markerink.

Aan de Amsterdam ArenA wordt nog een aantal maanden hard doorgewerkt om de complexe verbouwing in het hoofdgebouw af te ronden. De bezoekers die vorige week bij Sensation aanwezig waren, hebben er al iets van meegekregen en de Ajax-fans zullen voor het eerst bij het oefenduel Ajax - Celtic met de nieuwe situatie in de ArenA worden geconfronteerd. Directeur Henk Markerink vertelt over de stand van zaken.

De Amsterdam ArenA bestaat in augustus alweer zestien jaar. Niet onlogisch dus dat er grote verbouwingen worden doorgevoerd. Markerink: ,,Toen we het stadion gingen bouwen was het financieel niet haalbaar om precies dat te bouwen wat we in gedachten hadden. Er moest heel veel worden bezuinigd, waardoor veel voorzieningen in het hoofdgebouw werden geschrapt, zoals vierkante meters, liften en roltrappen. Eigenlijk zijn we al die jaren die volgden na de bouw successievelijk bezig geweest om alles waarop we toen hebben bezuinigd, te bouwen. Het hoofdgebouw was op bepaalde punten erg krap, met name achter de businessseatstribune. We hadden een nauwe gang, te krappe behuizing, kleine, lage zalen. De toegangssituatie met de trappen en roltrappen was onduidelijk. Het was lastig om je weg te vinden. Als de roltrap omhoog stond, moest je met de noodtrap naar beneden. Eigenlijk zat het hele hoofdgebouw te krap in zijn jasje en was het stadion te beperkt in zijn faciliteiten.”

Bij de start van de competitie wordt een groot deel van de nieuwe voorzieningen in gebruik genomen. ,,Maar dan is het nog niet klaar. Uiteindelijk rond 1 november wordt alles opgeleverd. De zalen willen we bij de competitiestart wel al gebruiken, maar die zijn nog niet helemaal afgewerkt. Bij Sensation hebben we een zaal in gebruik genomen door te improviseren en die zaal zag er best leuk uit. De roltrappen en liften doen het bij de competitiestart en een deel doet het nu al. "

Meer op Ajax.nl




Tags

arena markerink hoofdgebouw celtic competitiestart sensation voorzieningen businessseatstribune gebouw hoofdtribune improviseren jasje kern logistiek noodtrap roltrap toegang toegangssituatie verbouwing verbouwingen vierkante zitplaats zullenn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom belofte bergwijn boomen branderhorst bravo brobbey elsimao eriksen gorter henderson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt metz pasveer ramaj remko rensch reservedoelman rulli setford sevic shogun sosa sutalo ton verrips volendam