Ajax start oefencampagne met 1-3 zege tegen Huizen

30 juni 2012 13:48

Ajax is de voorbereiding van seizoen 2012/013 begonnen met een 1-3 zege op hoofdklasser SV Huizen. Na een 1-0 achterstand bij rust, zetten de veelal jonge invallers in de tweede helft orde op zaken.

Na 18 minuten kwam Ajax verrassend op achterstand. Stefano Denswil verschalkte ongelukkig zijn eigen doelman Vermeer. In de eerste helft had Ajax het lastig met Huizen. Al was het aan de uitblinkende doelman van de amateurclub te danken dat Ajax niet kon scoren voor rust uit diverse mogelijkheden.

Na rust bracht Frank de Boer bijna een compleet ander elftal in het veld. De tegenstander werd stukgespeeld. Davy Klaassen opende de score voor Ajax. Hij zorgde voor het eerste Amsterdamse doelpunt van de voorbereiding na een assist van Dijks. Het waren vervolgens Siem de Jong en Viktor Fischer die Ajax op een veilige 1-3 zetten. Daarna bloedde het duel een beetje dood.

Opstelling Ajax: Vermeer, Ligeon, Alderweireld, Denswil, Koppers, De Jong, Anita, Serero, Ozbiliz, Sigthorsson, Ebecilio

Opstelling 2e helft: Cillessen, Nieuwpoort, Alderweireld, Bonevacia, Dijks, Fischer, Anita, Klaassen, Lukoki, De Jong, De Sa.

Sulejmanj, Janssen, Boerrigter, Enoh en Boilesen bleven achter in Amsterdam, zij trainden vanmorgen op de Toekomst.