Transparent
Inloggen
Sluiten

Cruijff wil dat nieuwe RvC afziet van plannen voor Algemeen Directeur en Technisch Manager

27 juni 2012 18:19 - Cruijff.com

Op zijn eigen website heeft Johan Cruijff laten weten te hopen dat de nieuwe Raad van Commissarissen afziet van het plan om een algemeen directeur en een Technisch Manager aan te stellen. Hij wil in plaats daarvan een structuurwijziging.

De verklaring op de website van Cruijff:

Het clubicoon hoopt dat de huidige vorm van het bestuursorgaan op de schop gaat. Cruijff wil het bestuur splitsen om zowel een zakelijk als een sportief directeur aannemen. Hij wordt in zijn mening gesteund door het 'technisch hart' van de club, bestaande uit Frank & Ronald de Boer, Wim Jonk en Dennis Bergkamp.

Plannen rvc
Eerder lieten de nieuwe rvc-leden al weten dat zij van plan zijn om het plan-Cruijff in grote lijnen te volgen, wel spraken zij over één directeur die zowel voetbaltechnisch als zakelijk kennis van zaken heeft.

Ook wil de raad een technisch manager aannemen die de schakel moet vormen tussen het technisch hart en de directie van de Amsterdamse club. Een functie die eerder werd uitgeoefend door Danny Blind, maar waar in het plan van de legendarische nummer 14 geen ruimte voor is.

Volgens de technische mensen bestaat er bij deze nieuwe functie de kans dat deze persoon zich gaat bemoeien met het technisch beleid, verder zou deze functie in zekere zin al bestaan. Ruben Jongkind is verantwoordelijk voor de implementatie van het plan-Cruijf, waarbij hij het contact legt tussen de technische staf en de directie.

'Oude structuur werkt niet'
Bovendien heeft het kamp Cruijff een sterke lijst die aantoont dat de oude structuur die bij Ajax wordt gehanteerd niet blijkt te werken. In de afgelopen vijftien jaar zijn meer dan dertig beleidsbepalers gekomen en vertrokken bij de Amsterdammers.

Zo heeft Ajax zeven algemeen directeuren versleten, terwijl het al bijna een jaar wacht op een nieuwe directeur. Ook hebben inmiddels dertien trainers de handdoek in de ring moeten gooien. Als raadsleden en leden van commissies ook worden meegerekend is het aantal slachtoffers zelf niet rond de dertig, maar overstijgt het de vijftig. Volgens Cruijff een bewijs dat de huidige opzet niet (meer) werkt.

Meer op Cruijff.com




Tags

rvc afziet bergkamp bestuur bestuursorgaan bewijs blind boer commissies cruijf danny handdoek implementatie jongkind jonk overstijgt raadsleden ring ruben schakel splitsen structuurwijziging versleten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter hag hlynsson kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper