Transparent
Inloggen
Sluiten

Nieuwe RVC-voorzitter Wijers: eerst bestuurlijke rust creëren

14 juni 2012 18:32 - Ajax.nl

Op de officiële website komt de nieuwe voorzitter van de RVC Hans Wijers aan het woord. "Dit is een belangrijke dag voor Ajax. Vanaf vandaag kunnen we weer aan de toekomst gaan werken. Waar het ons nu in de allereerste plaats om gaat is het creëren van bestuurlijke rust. Rust waardoor iedereen zich kan concentreren op waar het bij een voetbalclub als Ajax om gaat: de club weer dichter bij de Europese top brengen met attractief en aanvallend voetbal. Dit door voornamelijk zelf opgeleide spelers en binnen gezonde financiële kaders. Hoe Ajax dat gaat doen? Daartoe dienen op voetbaltechnisch gebied de plannen van Johan Cruijff integraal te worden uitgevoerd zodat de organisatie verder geprofessionaliseerd wordt. Zowel binnen het Technisch Hart maar ook rondom de zakelijke/bedrijfsmatige kanten van Ajax is het nodige te doen."

Op de vraag wat er nu precies nodig is om de club weer aan te laten sluiten bij de top van Europa reageert de kersverse voorzitter resoluut: "In de eerste plaats zal de focus liggen op het aanpakken van de jeugdopleiding, het aanscherpen en disciplineren van het scouting en het transfer- en medisch beleid. Tevens staat het professionaliseren en aanscherpen van vele aspecten van de bedrijfsvoering, het creëren van duidelijkheid en heldere disciplinerende financiële kaders in alle onderdelen van de organisatie bovenaan onze lijst."

"Het laatste decennium is Ajax in een steeds diepere crisis terechtgekomen. Daarvan zijn voorbeelden te over. Zo passeerden er te veel trainers de revue, maar ook op het veld bleven de successen achter. In acht jaar tijd werd slechts twee maal, op miraculeuze wijze het kampioenschap binnengehaald. Voor deze laatste successen wil ik op deze plaats onze trainer, Frank de Boer, een groot compliment geven. Maar op Europees niveau spelen we zelfs al zestien jaar geen noemenswaardige rol meer, daar moet snel verandering in komen."

Meer op Ajax.nl




Tags

rvc wijers aanscherpen kaders allereerste attractief bedrijfsmatige binnengehaald boer decennium diepere disciplineren disciplinerende geprofessionaliseerd hans integraal kersverse noemenswaardige passeerden professionaliseren revue uitgevoerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos