Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald de Boer: combinatie van werkzaamheden past me beter dan een team

10 juni 2012 18:36 - Ajax.nl

Ronald de Boer was het afgelopen seizoen assistent-trainer van Ajax A1. Bij dat ene jaar blijft het voorlopig, want De Boer (42) gaat verder in de jeugdopleiding als individueel-trainer. "Een combinatie van verschillende werkzaamheden past op dit moment beter bij mij dan 24 uur per dag een team", concludeert de tweelingbroer van hoofdtrainer Frank de Boer op de officiële website van Ajax.

"Je bent 24 uur per dag bezig met een team. Ik ben ook een jongen die, zeker de laatste jaren, ook wel met andere dingen bezig wil zijn. Ook wel met voetbal, maar toch ook met televisie en met het WK in Qatar. Dat soort dingen moest ik op een hold zetten, dat was even lastig. Je wilt overal wel bij zijn, maar dat kan niet. Het is belangrijk dat je die focus houdt. Je moet 24 uur met dag met zo’n team bezig zijn."

"Ik zal individuele trainingen verzorgen op dinsdag en donderdag. Meestal van de D-junioren tot en met de A-junioren en Jong Ajax, denk ik. Mijn focus zal vooral gericht zijn op de rechtshalf- en de spitspositie. Maar vaak doe je toch een combinatietraining, met rechtsbuiten, spits, middenvelders. Dus ik denk dat dat de combinatie wordt. Groepjes van vier, vijf spelers kan je dan meer aandacht geven. Zoals we nu al doen, maar dan nog specifieker."

"Misschien ga ik nog wat meer doen voor Ajax op het commerciële gebied. Als je een sponsor wilt halen, of je wilt Ajax promoten in het buitenland dan werkt dat beter met een bekende voetballer, die Ajax uitdraagt. Dat opent sneller deuren. Ik denk dat dat belangrijk is. Je ziet het bij heel veel clubs. Bij Real Madrid heb je Zidane, bij Inter Milaan Figo en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Dat soort dingen is ook voor mij weggelegd, want ik heb zoveel contacten opgebouwd in al die jaren. Dat ligt me wel. En ik ga meer televisiewerk doen. Ik ben analist bij Sport 1 en volgend seizoen zal ik iets vaker bij Studio Voetbal aanschuiven."

Meer van Ronald de Boer: Ajax.nl

Meer op Ajax.nl




Tags

boer junioren aanschuiven combinatietraining figo groepjes hold inter jong madrid milaan promoten qatar rechtshalf specifieker sponsor televisiewerk tweelingbroer uitdraagt verzorgen weggelegd zidane

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht