Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax krijgt compensatie van 400.000 tot 660.000 euro voor afstaan Vd Wiel en Eriksen

26 mei 2012 16:06

Ajax kan van de UEFA een bedrag van minimaal 400.000 euro tegemoet zien ter compensatie van het afstaan van Gregory van der Wiel en Christian Eriksen tijdens het Europees Kampioenschap aan de nationale elftallen. Dit bedrag naar een totaal van ongeveer 666.000 euro.

Her en der wordt in de media een bedrag van 270.000 euro genoemd per speler, dit klopt echter niet. Het bedrag is afhankelijk van hoever het Nederlands elftal op het EK komt.

Indien Nederland en Denemarken in de eerste groepsfase sneuvelen, dan kan Ajax rekenen op een bedrag van om en nabij de 200.000 per speler. Indien beiden de finale halen krijgt Ajax zo'n 333.000 euro per speler.

In het geval spelers geblesseerd raken heeft de UEFA daarvoor bovenop bovenstaande financiele compensatie nog een verzekering afgesloten.

NB: Bedragen zijn richtlijnen en toegespitst naar de situatie van Van der Wiel en Eriksen (bij een transfer in de afgelopen twee jaar wordt het bedrag over de clubs verdeeld). Er is een totale pot van 100 miljoen euro beschikbaar voor compensatie aan clubs. Dit bedrag wordt verdeeld over de totale dagen dat spelers zijn afgestaan.

We gaan er voor het gemak vanuit dat dit, net als op het EK 2008, in totaal 10.810 dagen zijn voor de 23 spelers x 16 nationale elftallen. Dat levert een bedrag van 9250 euro per dag op. Hierbij wordt een periode gerekend van 14 dagen tot de eerste wedstrijd van het betreffende land op het EK tot de wedstrijd. Ajax krijgt dan een compensatie voor minimaal 22 en maximaal 36 dagen afstaan van Van der Wiel en Eriksen.

NB 2: Lasse Schöne staat pas vanaf 1 juli onder contract bij Ajax, financiele compensatie gaat daarom naar NEC. Indien Lasse Schöne de finale op 1 juli zou halen, zou Ajax kunnen rekenen op een klein bedrag. Ajax krijgt dan naar rato van het aantal dagen dat hij tijdens het toernooi (+14 dagen) onder contract stond (1 van de 36 dagen) 1/3e deel van de totaalvergoeding voor Schone. Dat komt uit op 3083 euro.

NB 3: Ajax krijgt ook nog een 1/3 deel van de vergoeding van de compensatie voor Maarten Stekelenburg omdat hij vorig seizoen nog bij Ajax onder contract stond. Dat levert dus minimaal nog 1/3 van 200.000 euro op en max. 1/3 van 330.000 euro.




Tags

eriksen wiel schone uefa bovenstaande denemarken gemak gregory hoever nabij nederland rato sneuvelen stekelenburg toegespitst totaalvergoeding verzekering

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn boomen brobbey chivu elsimao eredivisie eriksen gorter henderson kaplan kiki kopduel leeftijdscategorie metz mikautadze ofwel pasveer remko rensch rulli sevic shogun simpele sosa sutalo taylor volendam