Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax volgens KNVB 'veiligste' club van Eredivisie

24 mei 2012 18:45 - Ajax.nl

Ajax is volgens een kwaliteitsmeting van de KNVB de 'veiligste' club van de Eredivisie. Bij de jaarlijkse test werden drie onderdelen op het gebied van organisatie en veiligheid getoetst, namelijk algemene organisatie, seizoen- en wedstrijdvoorbereiding en wedstrijdorganisatie.

Bij het onderdeel 'Algemene organisatie' wordt gekeken naar de wijze waarop de veiligheidsorganisatie is ingericht, zoals het beleid rondom opleiding van stewards en het aantal ontruimingsoefeningen en de rol van de veiligheidscoördinator binnen de organisatie.

Het onderwerp 'Seizoen- en wedstrijdvoorbereiding' richt zich met name op de verschillende overlegvormen met partners in de veiligheidsketen zoals gemeente, politie, KNVB, maar ook met de supportersverenigingen. Daarnaast wordt gekeken of er draaiboeken en protocollen voorhanden zijn voor verschillende situaties.

Als laatste wordt bij het onderdeel 'Wedstrijdorganisatie' gekeken naar de aanwezigheid van bepaalde faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een geautomatiseerd toegangscontrolesysteem en bewegwijzering in- en rond het stadion. Ook het uitvoeren van bezoekersonderzoeken hoort hierbij.

Ajax behaalde bij twee van de drie onderdelen de maximale score. Hierdoor werd Ajax de best scorende club van de Eredivisie. Daarnaast was het absolute aantal punten hoger dan dat van vorig jaar. ,,Uiteraard zijn we blij met deze uitslag, maar we zullen blijven werken aan verbetering," aldus één van de veiligheidscoördinatoren.

Meer op Ajax.nl
Tags

eredivisie knvb wedstrijdorganisatie wedstrijdvoorbereiding aanwezigheid bewegwijzering bezoekersonderzoeken draaiboeken geautomatiseerd gemeente getoetst kwaliteitsmeting ontruimingsoefeningen overlegvormen scorende supportersverenigingen toegangscontrolesysteem veiligheidscoordinator veiligheidscoordinatoren veiligheidsketen veiligheidsorganisatie voorhanden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom berghuis bergwijn bertjek boomen branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim kiki kroes leverkussen mislintat olympiakos rensch rijkhoff sevic skimovic sosa sutalo traore wilson