Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing bekerfinale FC Utrecht - Ajax

11 mei 2002 15:27

Verslaggever: M

Ajax kan zondagavond in De Kuip in Rotterdam voor de 15e keer in de historie van de club de KNVB-beker winnen. De laatste bekertitel van Ajax dateert uit 1999. Een jaar eerder was de beker ook al een prooi van de Amsterdammers, die toen tevens beslag legden op het landskampioenschap. Dat was voor het laatst dat een club uit het betaalde voetbal de dubbel pakte. Zondag kan Ajax dat kunstje herhalen. FC Utrecht is de tegenstander in de eindstrijd, die zal worden geleid door Temmink. Beide elftallen troffen elkaar 3 maal in de historie van het Nederlandse bekertoernooi. Ajax won 2 ontmoetingen. Alleen in 1976 gingen de Amsterdammers onderuit tegen de Domstedelingen.

Als Ajax zondag FC Utrecht weet te verslaan dan gaat Ronald Koeman de geschiedenisboeken in als de eerste persoon in Nederland die als speler en trainer de dubbel heeft gewonnen. In 1989 pakte hij met PSV als speler de dubbel. De prestatie moet zondag geleverd worden zonder Cruz, Van der Gun en Heitinga. Zij ontbreken wegens blessures. Adelaar, de trainer van FC Utrecht, kent minder personele problemen. Hij beschikt over een fitte selectie. De enige Utrecht-speler die ontbreekt is Dirk Kuijt. De bonkige aanvaller is geschorst. Ajax speelt zondag in de finale in het nieuwe lichtblauwe uit-tenue. Voor het duel zal een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan Pim Fortuyn.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Grim, Trabelsi, Bergdolmo, Chivu, O'Brien, Van der Meyde, Galasek, Van Halst, Maxwell, Machlas en Mido.

Meer op




Tags

utrecht bekerfinale historie voorbeschouwing adelaar bekertitel bergdolmo bonkige brien chivu cruz eindstrijd fortuyn galasek geschiedenisboeken grim halst heitinga herhalen knvb koeman kuijt kuip kunstje landskampioenschap legden lichtblauwe machlas maxwell meyde mido nagedachtenis nederland prooi stilte temmink tenue trabelsi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos