Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint ook uit bij FC Twente: 1-2

29 april 2012 16:29

Ajax heeft de topper uit tegen FC Twente weten te winnen. In Enschede werd Ajax officieus kampioen door een 1-2 zege. Ajax kan op doelsaldo eigenlijk niet meer ingehaald worden, maar de ploeg heeft nog een punt nodig om de schaal in ontvangst te mogen nemen.

Ajax had in het eerste half uur moeite om het verschil te maken tegen FC Twente. De ploeg kwam na een half uur op voorsprong. Michailov tikte de doorgebroken Van der Wiel aan. Liesveld spaarde hem met geel, maar legde wel de bal op de stip. Janssen aarzelde in het stadion van zijn oude club niet en schoot Ajax naar een 0-1 voorsprong.

Van dat moment was Ajax de sterkere ploeg. Ajax had een overzicht, maar wist dat maar spaarzaam in kansen om te zetten. Uit het niets kwam FC Twente langszij toen Fer na een hoekschop de 1-1 kon binnenwerken. Ajax liet de Tukkers daar niet lang van genieten. Al snel was het Gregory van der Wiel zelf die de 1-2 maakte. Hij schoot de bal in de bovenhoek. FC Twente had nog wel een slotoffensief waarin John en Douglas goede kansen kregen op de gelijkmaker. Omdat die uitbleef, mag Ajax zich al gaan opmaken voor het kampioensfeest.




Tags

twente wiel aarzelde binnenwerken bovenhoek douglas enschede fer gregory janssen kampioensfeest langszij liesveld michailov officieus ontvangst spaarde spaarzaam tikte topper uitbleef

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos