Transparent
Inloggen
Sluiten

Bulykin: kampioen worden en topscorer van Ajax

31 maart 2012 13:43

Dmitry Bulykin liet op de officiële website weten te geloven in de titel. "Als we zo blijven spelen, zijn we straks in mei kampioen. Ik ben klaar om het team te helpen en zal al mijn kwaliteiten gebruiken om te zorgen dat we winnen. Het is een mooie sfeer in een uitverkochte stadion. Ik hoop dat de fans van mij houden. Ik laat elke wedstrijd het beste van mezelf zien en ik hoop dat ik de fans nog veel goals kan geven en dat we kampioen worden.”

Behalve het kampioenschap heeft Bulykin zich nog een persoonlijk doel gesteld: "Ik maak geen kans meer om topschutter van de Eredivisie te worden. Maar wel van Ajax. Dat zal ik mooi vinden." De spits heeft het naar zijn zin bij Ajax. "Ik ben blij dat ik bij een Europese topclub terecht ben gekomen, die strijdt om het kampioenschap. Het is compleet anders als je met je team vecht voor de zesde plaats. Het niveau is veel hoger. De wedstrijden zijn anders, de emotie is anders. Alles ademt kwaliteit. Natuurlijk zal ik nog gelukkiger zijn als ik meer zou spelen. Maar de trainer kiest voor een andere tactiek. Daar kan ik niets aan doen. Ik kan alleen wachten op mijn kans en mij honderd procent geven."

"Je hebt ervaren spelers nodig om de kwaliteit in je team te waarborgen. Om de rol van mentor op me te nemen is lastig omdat ik de taal niet spreek. Maar ik help de jonge spelers wel waar ik kan. We hebben André Ooijer, Theo Janssen en ikzelf als meest ervaren spelers. Die heb je nodig om de kwaliteit in je team te waarborgen. De jonkies weten nog niet zoveel over het voetballeven. Ik wel en ik geef dat graag aan ze door. Jonge spelers kunnen mij niet verrassen met hun gedachten of hun gedrag. Ik ben zelf ook zo geweest. Ik weet wat ze denken, kan ze de weg wijzen. En als iemand luistert en doet zoals ik ze heb voorgesteld dan kan ik daarvan genieten.”

Zoals hij de jonge spelers nu vaak herinnert aan de titel van vorig jaar. "De kans op het kampioenschap zit nu wel bij iedereen in het hoofd. Als ik bij een speler bespeur, dat hij er niet aan denkt dat duw ik hem weer in de goede richting dat hij weer denkt aan het kampioenschap. Ik denk er elke week aan. Je hebt alles nodig om de titel te bereiken."

Meer van Bulykin: Ajax.nl
Tags

bulykin titel topscorer waarborgen ademt bespeur dmitry duw eredivisie janssen jonkies mentor ooijer topschutter voetballeven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.214 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.