Transparent
Inloggen
Sluiten

De Boer inspireert elftal met motivatiefilmpje

26 maart 2012 07:02

Frank de Boer haalde voor Ajax-PSV een psychologische truc uit door zijn spelers in de wedstrijdbespreking een motivatiefilm te tonen. Het was de tweede keer dat hij dat deed na de kampioenswedstrijd tegen FC Twente. Hij liet fragmenten zien van wielrenner Lance Armstrong, Michael Jordan met seconden van glorie, maar ook intens verdriet om de tweede plek. De sportmomenten zijn gelardeerd met passende muziek en worden afgewisseld met fragmenten uit het echte dagelijkse leven. Zoals de eerste stapjes van een peuter in een huiskamer. "De beelden werkten goed," aldus Aissati in het Algemeen Dagblad. "We kregen enorme zin in die wedstrijd en besften dat we PSV vandaag een tik konden geven."

"De hoogtepunten van het titelfeest waren bedoeld om te laten zien dat de spirit om te winnen uit jezelf en uit het team moet komen”, zei De Boer in De Telegraaf. "De videoanalist vraagt me wekelijks of hij een motivatiefilmpje moet maken en eigenlijk maak ik er nooit gebruik van. Tenzij iets me zegt dat ik het wel moet doen. Het is een kwestie van gevoel. Eigenlijk heb ik het vorig jaar alleen voor de kampioenswedstrijd tegen FC Twente gedaan en nu dus tegen PSV."




Tags

boer motivatiefilmpje fragmenten inspireert kampioenswedstrijd twente aissati armstrong besften gelardeerd glorie hoogtepunten huiskamer jordan kwestie lance michael motivatiefilm muziek peuter seconden sportmomenten stapjes telegraaf titelfeest truc videoanalist wedstrijdbespreking wielrenner

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos