Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB: Oranje fans verkiezen Arena boven De Kuip

16 maart 2012 20:34

De KNVB heeft voor de volgende WK kwalificatieperiode vier van de vijf kwalificatie- interlands toegewezen aan de Amsterdam Arena. Alleen de minst interessante, Nederland - Andorra, zal in de Kuip worden afgewerkt. Dit tot verbazing van Feyenoord, dat hierdoor minder inkomsten krijgt uit stadionverhuur dan gewend.

Volgens de KNVB heeft dat met een aantal zaken te maken, zo liet de bond weten tegenover RTV Rijnmond. "Om zoveel mogelijk fans te kunnen bedienen is gekozen voor de twee grootste stadions. De Kuip heeft een capaciteit van 46.000 en de Arena 52.000. Verder scoort de Amsterdam Arena erg hoog in tevredenheidsonderzoeken onder de supporters van Oranje. Factoren als het dak en goede infrastructuur spelen daarbij een rol," aldus een woordvoerder van de KNVB.

Ronald Koeman en Giovanni van Bronckhorst reageerden verbaasd op de keuze tegenover de regionale zender. Volgens Van Bronckhorst speelden de internationals altijd het liefst in de Kuip. Koeman voegde er aan toe dat de meeste sfeer altijd in de Kuip is.




Tags

kuip arena knvb oranje bronckhorst koeman verkiezen andorra bedienen capaciteit dak feyenoord infrastructuur kwalificatie kwalificatieperiode nederland reageerden rijnmond stadionverhuur tevredenheidsonderzoeken voegde zender

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.235 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn boomen brobbey chivu elsimao eredivisie eriksen gorter hato henderson kaplan kiki kopduel metz mikautadze ofwel pasveer remko rensch rulli sevic shogun simpele sosa sutalo taylor volendam