Transparent
Inloggen
Sluiten

ASD: Clubgeschiedenis in wording door inspraak fans bij Ajax

6 maart 2012 18:43 - AFCA Supportersclub

De Ajax Supporters Delegatie heeft een communique uitgebracht omtrent de voordracht van Ronald Pieloor namens de fans voor een plaats in de bestuursraad van Ajax.

ASD COMMUNIQUE ; CLUBGESCHIEDENIS IN WORDING !

Met de voordracht door de Bestuursraad van Ronald Pieloor voor de zevende zetel in diezelfde Bestuursraad van AFC Ajax, komt een lange en moeizame strijd van de Ajax Supporters Delegatie tot een ongekend hoogtepunt. Al veel langer strijden diverse supporters en supportersgroeperingen voor inspraak bij hún Ajax. Altijd was er wel een luisterend oor en werden ook vele zaken tot stand gebracht. Maar nooit hebben supporters formeel inspraak en zitting gekregen in de kern van de club. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Vanaf de dag dat bestuurlijk Ajax in gesprek is gegaan met de ASD over de bestuurlijke veranderingen (overgang van Ledenraad naar Bestuursraad ) heeft de ASD zich keihard gemaakt voor een plek in die Bestuursraad voor een vertegenwoordiger die door supportergroeperingen zelf vanuit supporterskringen naar voren werd geschoven.

Dat is een lange en moeizame weg geweest, waarop de nodige obstakels overwonnen zijn door de inzet van velen. Door heilig te blijven geloven in het doel, en door keihard en positief te blijven werken mét elkaar, staan we nu op de rand van een historische gebeurtenis. Als op 20 maart tijdens de verkiezingen op de ALV, naast de Bestuursraad onder leiding van voorzitter Henrichs, naast Cruijff & co en tienduizenden supporters, óók de leden van AFC Ajax het wezenlijke belang inzien van een concrete plaats binnen Ajax voor de Ajax-supporters, dan is die verkiezing nog slechts een formaliteit en schrijven we met zijn allen een stuk ongekende Ajax-geschiedenis.

Ajax is op weg naar vernieuwingen, hervormingen en nieuwe glorie. In alle opzichten wordt keihard gewerkt aan nieuwe en vernieuwende processen. Van de Toekomst tot in de bestuurskamer, van de RvC tot op Zuid 1, er is volop beweging en er is een steeds groeiender bewustzijn aan het ontstaan, dat we het met elkaar voor elkaar gaan krijgen om Ajax nieuw elan te geven waarbij de aloude en immer succesrijk gebleken club-kenmerken nieuw leven worden ingeblazen. Er wordt gewerkt aan een samensmelting tussen die oude clubwaarden en innovatieve activiteiten, die tezamen garant moeten gaan staan voor nieuwe Ajax-successen.

Een van de pijlers onder het nieuwe fundament is een evenwichtige Bestuursraad, die vooral garant moet staan voor de uitvoering van de Cruijff-visie welke de komende jaren leidend zal zijn. Het bezetten van de zevende zetel in de Bestuursraad door Ronald Pieloor, als vertegenwoordiger van alle stakeholders, is een welkom en logisch onderdeel van alle op stapel staande vernieuwingen en hervormingen.

De positie van Pieloor zal niet inhouden dat deze vertegenwoordiger van de stakeholders even kaartjes kan gaan regelen, of anderzijds spontane wensen van supporters kan gaan vervullen. Pieloor zal onderdeel uit gaan maken van een democratisch bestuurlijk orgaan, waarin hij dezelfde rol zal vervullen als ieder ander bestuurslid, vanuit zijn eigen profiel en portefeuille. Die houden voor de zevende zetel vooral in ; bewaking van de clubcultuur en een blijvende stem geven aan dat wat leeft onder de stakeholders, met als doel de openheid die de vereniging voorstaat gestalte te geven. Waarbij de omstandigheid zich voor kan doen dat ook Pieloor en zijn achterban zich zullen moeten schikken naar wat minder populaire maatregelen.

Dat zij zo, dat hoort bij het innemen van een positie in een democratisch geheel. Wij zijn ons daarvan bewust en zullen dit uitdragen, en waar nodig zal de ASD een gedegen back-up moeten zijn voor Pieloor, en voor eenieder die hem als vertegenwoordiger van de stakeholders in de toekomst zal opvolgen.

Met de verkiezing en installatie van de ASD-kandidaat in de Bestuursraad zullen we de eerste stap hebben gezet, en zien we op 20 maart alvast een vernieuwend Ajax op zijn best !

Ajax Supporters Delegatie ( Supporters Vereniging Ajax, Vak 410, AFCA Supporters Club, Ouwe Garde, AFCA Maluku, AFCA.nl )

Meer op AFCA Supportersclub




Tags

bestuursraad asd pieloor inspraak stakeholders vertegenwoordiger afca clubgeschiedenis delegatie wording zetel afc bestuurlijk communique democratisch garant vernieuwingen voordracht aloude alv bestuurskamer bestuurslid bewaking bewustzijn clubwaarden eenieder elan evenwichtige formaliteit formeel fundament garde gebeurtenis gedegen gestalte glorie groeiender henrichs ingeblazen inhouden installatie kenmerken kern ledenraad luisterend maluku obstakels omstandigheid openheid overwonnen pijlers processen rand rvc samensmelting spontane stapel succesrijk supportergroeperingen supportersgroeperingen supporterskringen tezamen tienduizenden uitdragen uitvoering verkiezingen vernieuwend vernieuwende voorstaat wezenlijke zitting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos