Ajax wint met 1-4 uit bij Excelsior

26 februari 2012 14:22

Ajax heeft een moeizame overwinning behaald op Excelsior. Op Woudestein won Ajax uiteindelijk wel ruim met 1-4. Het was de eerste 12.30 uur zege dit seizoen na een Europese wedstrijd.

Ajax kwam al snel op 0-1 voor. Ozbiliz rondde een goede aanval beheerst af met een schuiver in de verre hoek. Excelsior werd halverwege de eerste helft gevaarlijker. Dat leverde een penalty op. Vermeer stopte de inzet van De Graaf knap. Vlak voor rust kopte De Jong de 0-2 binnen.

De wedstrijd leek met de 0-2 ruststand gespeeld. Excelsior bleef er echter in geloven en kreeg de verdiende aansluitingstreffer via een kopbal van Mattheij. Terwijl Excelsior voor de 2-2 ging, kon Ajax profiteren van de ruimte die de ploeg kreeg. De ploeg kreeg een reeks van kansen. Siem de Jong en Jan Vertonghen wisten er beiden een van te benutten. Daardoor kon Ajax de drie punten mee naar Amsterdam nemen.