Transparent
Inloggen
Sluiten

De Boer milder: ook ik ben best trots op Ajax

24 februari 2012 18:25 - Ajax.nl

Ajax kreeg na de zege op Manchester United lovende kritieken van fans en in media. Frank de Boer was na afloop juist heel negatief. Achteraf kijkt hij er milder naar.

"We zijn meteen na de wedstrijd teruggevlogen en ik merkte op de luchthaven van Manchester al aan de reacties van supporters en sponsors dat ze heel trots waren op Ajax. Ze vonden dat we met lef hadden gespeeld en met opgeheven hoofd het Europese voetbal hebben verlaten. Maar ik ben trainer van deze groep en ik zit dan toch anders te kijken. Ik vond dat we nog veel meer lef hadden moeten tonen. Gisteren was er een kans om een historische overwinning te behalen. Ik had het gevoel dat ik bij wijze van spreken de enige was die dat zowel voor als tijdens de wedstrijd zo voelde. En daar maakte ik me nogal druk om, ja. Maar nu ben ik iets milder gestemd en wil ik best toegeven dat ik ook trots ben op wat de ploeg gisteren heeft gepresteerd."

"Toen ik vandaag op de club kwam, sprak ik onder andere met Orlando Trustfull en hij maakte een mooie vergelijking met de natuur. Als een leeuw elke dag achter dezelfde dieren aanzit, bijvoorbeeld een antilope, maar opeens de kans heeft om een buffel of een olifant te grazen te nemen, weet hij de eerste keer ook niet hoe hij dat moet aanpakken. Met de kans dat het dus niet lukt. Zo hebben veel van onze spelers gisteren voor het eerst in hun carrière de kans gehad om een internationale topploeg uit te schakelen. Ik herinnerde mij een wedstrijd van mezelf, met Ajax in Triest tegen AC Milan. Dat was in de Champions League. We wonnen met 0-2 en dat was voor het eerst dat ons team zo’n grote ploeg versloeg. De jaren daarna wonnen we zo ongeveer alles en werden we zelf zo’n internationaal topteam. Maar bij die eerste keer was het nog behoorlijk onwennig en zeker niet makkelijk. Ik verwacht dat over een paar jaar spelers van deze groep begrijpen wat ik gisteren bedoelde. Want dan hebben ze zelf ook die ervaring. Nu is het echter belangrijker dat ze zich bezig houden met de competitie."

Meer op Ajax.nl




Tags

milder boer aanzit antilope buffel dieren grazen herinnerde kritieken leeuw luchthaven milan natuur olifant onwennig orlando sponsors teruggevlogen topploeg topteam trustfull

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos