Ajax met opgeheven hoofd uit EL na zege uit bij Man. United: 1-2

23 februari 2012 22:55

Ajax heeft met opgeheven hoofd afscheid genomen van het Europese voetbal. De ploeg wist verrassend met 1-2 te winnen in Manchester. Dat was net een doelpunt te weinig voor kwalificatie voor de achtste finales na de 0-2 nederlaag thuis.

Ajax begon niet sterk. Doot fouten achterin kwam de ploeg al na zes minuten met 1-0 achter. Hernandez kon profiteren van balverlies van Vertonghen. Hij kapte Alderweireld vervolgens simpel uit en schoot binnen. In de laatste fase van de eerste helft liep Manchester achteruit en kwam Ajax steeds meer aan voetballen toe. Dat leverde in de 37ste minuut de gelijkmaker op. Op de rand van de zestien schoot Ozbiliz een teruggelegde bal uitstekend binnen.

Na rust bleef Ajax combineren op zoek naar de openingen. Manchester waande zich geen moment in de problemen al moest het de controle overlaten aan Ajax. De verdiende goal kwam te laat. Drie minuten voor tijd kopte Alderweireld de 1-2 binnen. Met Vertonghen voorin probeerde Ajax het vervolgens nog wel om een droomstunt op Old Trafford te realiseren. Dat bleef uit, maar de ploeg bood de ongeveer 4000 meegereisde fans ondanks de nederlaag toch een hele mooie avond.