Transparent
Inloggen
Sluiten

Martin Sturkenboom en Danny Blind vertrekken ook

9 februari 2012 13:17 - Ajax.nl

Martin Sturkenboom en Danny Blind leggen eveneens hun functie bij Ajax neer. Ze doen dit met onmiddellijke ingang. Vanochtend liet de rvc van Ajax weten op te stappen, nu stappen de interim directeuren Sturkenboom (algemeen directeur ad interim) en Blind (technisch directeur ad interim) op.

Daarmee is de feitelijke leiding van Ajax in handen van de statutaire directieleden Henri van der Aat en Jeroen Slop. Blind en Sturkenboom kwamen tot dit besluit nadat het Gerechtshof afgelopen dinsdag uitspraak deed inzake de voorgenomen benoemingen van Sturkenboom en Louis van Gaal tot statutair directeur bij Ajax. Met Louis van Gaal is in onderlinge afstemming de conclusie getrokken dat zijn komst naar Ajax niet wordt doorgezet.

Blind: ,,Ik heb een hele duidelijke visie op de toekomst van Ajax. Deze sluit aan op de mogelijke komst van Louis van Gaal. Nu zijn komst niet meer aan de orde is, kan en wil ik zelf ook niet verder. Ik heb een jarenlang verleden bij Ajax, wat het extra moeilijk maakt om deze beslissing te nemen. Maar ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid.”

Sturkenboom: ,,Ik heb een groot vertrouwen in de visie en de samenwerking met Louis van Gaal en Danny Blind. Wij begonnen aan deze klus in de veronderstelling dat Louis er vanaf 1 juli 2012 bij zou komen. Nu duidelijk is dat dit niet meer gaat gebeuren, is het voor mij en Ajax verstandig dat ik opstap. De interim-aanstellingen van Danny en mij waren weliswaar door de rechter niet betwist, maar het wordt na de recente uitspraak van de rechter nog moeilijker ons werk voor Ajax goed te kunnen doen. De club heeft grote behoefte aan rust, dus Danny en ik nemen onze verantwoordelijkheid door ruimte te maken. Met deze stap hopen wij dat Ajax in rustiger vaarwater komt.”

Meer op Ajax.nl




Tags

blind sturkenboom danny gaal aanstellingen aat afstemming benoemingen betwist doorgezet feitelijke gerechtshof henri inzake onmiddellijke opstap rvc slop statutair statutaire vaarwater voorgenomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos