Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax gaat controle bij thuiswedstrijden toch aanscherpen

1 februari 2012 13:57 - Ajax.nl

Ajax heeft laten weten naar aanleiding van het incident bij Ajax-AZ de controle toch te zullen aanscherpen. Aanvankelijk liet Jeroen Slop in een eerste reactie weten daar in principe niet toe over te willen gaan. Het doel van deze controle is het weren van personen met een stadionverbod. Vanaf de aankomende wedstrijd tegen FC Utrecht zal bij alle ingangen strenger gecontroleerd worden op het bezit van een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, ID-kaart of verblijfsdocument) voor personen vanaf 14 jaar. Indien geen geldig legitimatiebewijs getoond kan worden, kan de toegang tot het stadion worden geweigerd (KNVB Standaardvoorwaarden, artikel 3.1).

Deze strenge controle kan er toe leiden dat de wachttijden om het stadion te kunnen betreden, langer zijn dan in het verleden. Ajax roept supporters dan ook op om op tijd naar de Amsterdam ArenA te komen.

De KNVB Tuchtcommissie heeft Ajax naar aanleiding van het incident bij Ajax- AZ een boete en een voorwaardelijke straf opgelegd. Indien zich binnen de komende twee jaar wanordelijkheden, - waaronder spreekkoren of vuurwerkincidenten - voordoen, riskeert Ajax een thuiswedstrijd zonder publiek te moeten spelen. Ajax roept supporters dan ook op om er samen voor te zorgen dat dit niet zal gebeuren.

Meer op Ajax.nl




Tags

aanscherpen knvb legitimatiebewijs arena betreden gecontroleerd paspoort rijbewijs slop spreekkoren stadionverbod standaardvoorwaarden strenge strenger toegang tuchtcommissie utrecht verblijfsdocument voordoen vuurwerkincidenten wachttijden weren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid