Ajax onderuit in Klassieker: 4-2

29 januari 2012 14:32

Ajax is zondagmiddag onderuitgegaan in de Klassieker. In de Kuip werd het 4-2 voor de Rotterdammers. Na een behoorlijke beginfase kantelde het duel na een onterechte penalty voor Feyenoord.

Ajax begon behoorlijk aan de wedstrijd. De ploeg had de controle, al haalde de ploeg daar aanvallend weinig gevaar uit. Toch kwam Ajax verdiend op voorsprong. Het was Eriksen die de wedstrijd openbrak. Vervolgens kwamen er voor beide doelen kansen.

Feyenoord kwam via ene onterechte penalty langszij. Vertonghen zorgde met een sliding dat er geen kans ontstond voor Guidetti. De Zweed ging daarbij op de voet van Vertonghen staan en ging onderuit. Kuipers wees naar de strafschopstip en Guidetti benutte het cadeautje. Nog voor rust werd het ook nog 2-1. Guidetti kreeg een bal via Bakkal voor zijn voeten en werkte hem binnen.

Ajax kwam met nieuwe energie uit de kleedkamer. Door een snel doelpunt van Bakkal was Ajax uit het lood geslagen. Ajax kreeg wel weer controle, maar zondag dat het aanvallend erg dreigend werd. In de 80ste minuut viel de aansluitingstreffer. Doelman Mulder ging opzichtig in de fout door de bal tegen Bulykin aan te schieten. De bal rolde vervolgens in het doel, 3-2. Ajax hoopte te kunnen aanzetten voor de gelijkmaker. Al snel daarna was het over en uit toen Guidetti via de counter voor de 4-2 zorgde.