Transparent
Inloggen
Sluiten

Brief Ajax Supporters Delegatie aan Louis van Gaal

27 januari 2012 21:12 - AFCA Supportersclub

Onderstaande brief is afgelopen maandag verstuurd namens de Ajax Supporters Delegatie aan Louis van Gaal.

Beste meneer Van Gaal,

U heeft Ajax in het verleden prachtige successen bezorgd en ons als supporters vele onvergetelijke momenten. Toch verzoeken wij u als Ajax Supporters Delegatie dringend om geen functie te gaan bekleden bij Ajax. Dit klinkt misschien tegenstrijdig maar ongeacht uw kwaliteiten zal uw komst een onwerkbare situatie binnen Ajax opleveren daar waar onze club juist gebaat is bij rust.

De Ajax Supporters Delegatie vertegenwoordigt een grote achterban en heeft derhalve een breed draagvlak binnen de diverse geledingen. Het afgelopen half jaar hebben wij ons zeer intensief bezig gehouden met de bestuurlijke hervormingen bij Ajax. Om een goed en volledig beeld te vormen is daarbij uitvoerig gesproken met leden van de Raad van Commissarissen, de benoemingscommissie, de bestuursraad alsmede Wim Jonk en enkele jeugdtrainers.

Na hoor en wederhoor met alle betrokken partijen komen wij tot de conclusie dat uw eventuele komst op zeer veel weerstand zal stuiten zowel binnen de organisatie van Ajax als bij de supporters.

Hieraan liggen vier redenen ten grondslag:

• Het proces van uw benoeming en in het bijzonder het passeren van Johan Cruijff als commissaris hierin is onacceptabel.

• Uw aanstelling als directievoorzitter alsmede de aanstellingen van Martin Sturkenboom en Danny Blind zijn in strijd met de visie en bijbehorende organisatiestructuur van Johan Cruijff die is goedgekeurd door de toenmalige ledenraad.

• Op het relationele vlak achten wij een samenwerking met Johan Cruijff onhaalbaar.

• Uw komst resulteert in het vertrek van Johan Cruijff en diverse oud-voetballers die nu als jeugdtrainer werkzaam zijn op De Toekomst.

Wij scharen ons als Ajax Supporters Delegatie achter de visie, het plan en de mensen van Johan Cruijff en willen de gekozen koers blijven volgen en Cruijff behouden voor Ajax. Helaas moeten wij constateren dat uw aanstelling daar haaks op staat.

Dit alles overziend verzoeken wij u dringend om niet in dienst te treden, in welke functie dan ook, bij Ajax. Wij hopen en rekenen op uw begrip in het belang van Ajax en wensen u veel succes in de toekomst.

Met sportieve groet,

Ajax Supporters Delegatie

Meer op AFCA Supportersclub




Tags

delegatie gaal brief aanstellingen bekleden benoemingscommissie bestuursraad blind danny directievoorzitter draagvlak groet haaks hieraan jeugdtrainers jonk koers ledenraad meneer onvergetelijke onwerkbare organisatiestructuur overziend passeren relationele scharen stuiten sturkenboom tegenstrijdig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal