Transparent
Inloggen
Sluiten

Wisselende resultaten voor internationals Ajax

17 april 2002 22:49

Verslaggever: M

Petri Pasanen heeft woensdagmiddag met Finland in Prilep een vriendschappelijke wedstrijd verloren van Macedonie. Goran Stavrevski scoorde in de 36ste minuut de enige treffer van het duel. De verdediger van Ajax begon in de basis bij Finland en werd 6 minuten voor tijd gewisseld voor Liverpool-speler Sami Hyypia.

Ook John O'Brien ging woensdagavond onderuit. De huidige linksback van Ajax verloor met USA met 2 - 1 in en van Ierland. De beslissende treffer van de Ieren viel pas vlak voor tijd. Pope was trefzeker voor de Amerikanen uit een corner van O'Brien, die alleen de eerste helft speelde. Tunesie, dat Trabelsi miste wegens een kwetsuur, verloor met 1 - 0 van Slovenie.

Mido speelde woensdag dan toch mee met het Olympische elftal van Egypte in het oefenduel in Lille tegen Frankrijk. De Farao's verloren de wedstrijd met 1 - 0. De spits van Ajax speelde, in tegenstelling tot eerdere berichten, gewoon de hele wedstrijd in de voorhoede van Egypte. Hij kreeg een reeks uitstekende mogelijkheden, maar wist dit keer niet te scoren.

Griekenland (zonder de geblesseerde Machlas) en Tsjechie hielden elkaar in Ioanina op 0 - 0. Tomas Galasek werd in de 68ste minuut gewisseld voor Ales Pikl. De onderlinge ontmoeting tussen Andre Bergdolmo en Zlatan Ibrahimovic kende ook geen winnaar. Het duel eindigde ook in 0 - 0. Bergdolmo maakte de volle 90 minuten mee, terwijl Zlatan alleen het laatste kwartiertje mee mocht doen.

Bogdan Lobont had met Roemenie meer succes in de oefeninterland in en tegen Polen. De Roemenen zegevierden met 2 - 1 door doelpunten van Ganea en Mutu. Lobont, die volgend jaar weer deel uitmaakt van de eerste selectie van Ajax, speelde de gehele wedstrijd. Cristian Chivu was, zoals eerder bericht, niet naar Warszawa afgereist wegens een lichte blessure.

Pius Ikedia won met zijn land Nigeria knap in Aberdeen met 2 - 1 van Schotland. Op Pittodrie openden de Schotten via Dailly de score. Twee doelpunten van Julius Aghahowa, waarvan de laaste op aangeven van invaller Ikedia, zorgden echter vervolgens voor de overwinning van de Super Eagles.

Meer op




Tags

bergdolmo brien egypte finland ikedia lobont zlatan aberdeen afgereist aghahowa ales bogdan chivu cristian dailly eagles farao frankrijk galasek ganea goran griekenland hyypia ibrahimovic ierland ioanina julius kwartiertje kwetsuur laaste lille liverpool macedonie machlas mido mutu nigeria oefeninterland ontmoeting openden pasanen petri pikl pittodrie pius polen pope prilep roemenen roemenie sami schotland slovenie stavrevski tomas trabelsi trefzeker tsjechie tunesie uitmaakt usa voorhoede warszawa zegevierden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal