Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ling kreeg lening van drugsdealer'

27 januari 2012 14:59 - AD.nl

Willem van Hanegem meldt vandaag in het AD dat Ling in het verleden een lening van 150.000 gulden aan is gegaan bij hasjhandelaar Barney Sanders.

Sanders is een Feyenoord fan en Van Hanegem bracht hem in contact met Ling, nadat die failliet was gegaan. Sanders kocht in die tijd ook allerlei dure cadeaus voor onder andere Van Hanegem en Cruijff, zo beweert Van Hanegem. Ling zou de lening in een plastic zak hebben gekregen en uiteindelijk nooit hebben terug betaald, omdat Sanders in de gevangenis overleed. Op het moment dat de lening werd verstrekt was het niet duidelijk dat Sanders crimineel was, dat bleek pas later.

Dit wordt echter tegengesproken door een voormalig rechercheur van de Rotterdamse politie. Volgens hem moesten de voetballers wel weten dat er iets niet klopte.

Op dit moment overweegt Ling of hij in hoger beroep moet gaan tegen de uitspraak van de rechtbank. De rechtbank verklaarde niet voldoende bewezen dat Steven ten Have belastende dingen over Ling zou hebben gezegd. Deze onthulling lijkt dus ongelegen te komen voor de door Cruijff geopperde algemeen directeur.

Meer op AD.nl




Tags

ling lening sanders hanegem drugsdealer rechtbank barney belastende beroep cadeaus crimineel failliet feyenoord geopperde gevangenis gulden hasjhandelaar ongelegen onthulling plastic rechercheur zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal