Transparent
Inloggen
Sluiten

Kinkladze: 'Ik wilde niet linksbuiten spelen'

13 maart 2000 22:58

Verslaggever: M

Giorgi Kinkladze heeft tegenover Britse media verklaard dat de voornaamste reden waarom hij zich niet heeft kunnen waarmaken bij Ajax was dat hij onder Jan Wouters tegen zijn wil in linksbuiten moest spelen. 'Ik zei tegen de trainer, dat dat onmogelijk was. Misschien voor e e n wedstrijd, b.v. om tactische redenen, maar niet voor mijn hele carriere. De trainer wilde echter niet naar me luisteren. Meerdere keren heb ik aangegeven dat ik ontevreden was maar er veranderde niets. De 8 maanden dat ik in Amsterdam was leken wel 5 jaar', aldus Kinkladze die nu bij zijn nieuwe club Derby County weer helemaal is opgebloeid.

'Door de problemen bij Ajax kwam ik ook niet aan spelen toe voor het nationale elftal van Georgie. Ik probeerde ze daar mijn situatie uit te leggen, maar dat interesseerde ze niet. Volgens hun moest ik, als ik in aanmerking wilde komen voor het nationale elftal, spelen bij Ajax. Ze zeiden dat de fout dus wel bij mij zou liggen'.

De Georgische baltovenaar werd door Morten Olsen anderhalf jaar geleden voor 15 miljoen gulden weggehaald bij Manchester City. De Deen werd al snel opgevolgd door Wouters, die het niet zag zitten in de Georgier. Kinkladze belandde op de tribune en mocht aan het begin van het seizoen op huurbasis naar Derby County vertrekken. Daar doet hij het nu zo goed dat de manager van Derby Jim Smith pogingen in het werk stelt om 'Kinky' definitief weg te halen uit Amsterdam.

Meer op




Tags

kinkladze derby linksbuiten county wouters baltovenaar georgie georgier georgische giorgi gulden interesseerde jim kinky morten olsen opgebloeid opgevolgd smith waarmaken weggehaald

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal