Ajax door AZ uitgeschakeld in bekertoernooi: 2-3

19 januari 2012 16:26

Ajax is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker. AZ trok met 2-3 aan het langste eind. Siem de Jong maakte beide doelpunten voor Ajax.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na 10 minuten op voorsprong. Een prachtige pass van Eriksen werd door De Jong afgerond. Na de 1-0 voerde AZ de druk op. Nadat Holman de paal al had geraakt was het Martens die voor de gelijkmaker zorgde. Nadat Beerens een grote kans op de 1-2 miste, was het benschop die wel doeltrof.
Daar waar even gevreesd werd voor een afstraffing kwam Ajax terug. Het was De Jong die nog voor rust een bal uit de rebound raakschoot, nadat Esteban een inzet van Eriksen had geblokkeerd.

De 20.000 kinderen werden met vier doelpunten in de eerste helft op hun wenken bediend. In de tweede helft gingen beide ploegen op de voet verder. Er zou echter slechts een doelpunt vallen. beide ploegen kregen kansen. Het was een makkelijk gegeven penalty die de beslissing gaf. Beerens schoot de bal tegen de niet uitgestoken arm van Alderweireld. De scheidsrechter beoordeelde het als penalty. Elm schoot feilloos raak.

Ajax moest vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Ajax kreeg wel een overwicht, maar kon de gelijkmaker niet meer afdwingen. AZ mag daardoor naar de volgende ronde, waar het met GVVV een op het oog gemakkelijke tegenstander krijgt.