Transparent
Inloggen
Sluiten

RvC schermt met schadepost van tientallen miljoenen bij vertrek

19 januari 2012 06:53 - Telegraaf.nl

Tijdens het hoger beroep schermde de advocaat van de vier leden van de RvC met een risico op een schadepost van tientallen miljoenen miljoenen voor Ajax indien de RvC weg moet. Details daarvan houdt de RvC geheim tot de buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Steven ten Have denkt dan ook dat de aandeelhoudersvergadering hem op 10 februari niet zal wegsturen met zijn collega’s Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer. "De beslissing van het hof zal een doorslaggevende rol spelen bij het stemgedrag van de vereniging”, aldus Wakkie. "Een gemotiveerd voorstel ontbreekt bij het opzeggen van het vertrouwen, evenals het advies van de ondernemingsraad. Komt bij dat het opzeggen van vertrouwen in de rvc kan leiden tot een schadepost van tientallen miljoenen euro’s bij Ajax."

De advocaat weigerde het achterste van zijn tong te laten zien. Volgens media betreft het waarschijnlijk ontsnappingsclausules in de contracten met de hoofdsponsors Aegon en Adidas, die onder bepaalde voorwaarden onder hun verplichtingen uit kunnen. "Dat houden we geheim tot 10 februari", aldus Wakkie.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

rvc schadepost advocaat schermt wakkie achterste adidas aegon beroep davids hof hoofdsponsors marjan olfers ondernemingsraad ontsnappingsclausules romer schermde stemgedrag tong wegsturen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht