Transparent
Inloggen
Sluiten

'Geef Johan Cruijff zeggenschap over het 'Gouden Aandeel' van Ajax'

9 januari 2012 18:24

Het Algemeen Dagblad meldde vanmorgen dat de nieuwe bestuursraad in het geheim werkt aan de totstandkoming van een gesprek tussen Cruijff en Van Gaal. Een en ander komt voort uit een motie van de opgeheven ledenraad om een gesprek tot stand te laten komen.

Onderbelicht in het verhaal is een ander onderdeel van de motie. De op te stappen leden van de Raad van Commissarissen zouden in geen enkele formele functie meer terug mogen keren in de NV. In de motie van de Ledenraad werd geopperd om Johan Cruijff dan de zeggenschap over het zogenaamde 'Gouden Aandeel' in handen te geven, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. De vereniging heeft naast 73% van de aandelen een onverhandelbaar bijzonder aandeel, waarin de cultuur van de club is vastgelegd. Hieronder valt conform de statuten ook 'de structuur van de jeugdopleiding'. Eerder zou Cruijff daar al eens over gepolst zijn en de mogelijkheid wordt bekeken, aldus het AD.

'Noem ons iemand anders dan Johan Cruijff die de zeggenschap over dit onderdeel van het bijzonder aandeel kan vervullen? Op deze manier kan Johan Cruijff de door hem geïntroduceerde visie bewaken en de rvc aanspreken op eventuele afwijkingen. Dit is de beste plek voor Johan Cruijff en Ajax', zo zou er in de motie hebben gestaan.




Tags

motie zeggenschap ledenraad afwijkingen bestuursraad conform gaal geintroduceerde gepolst onderbelicht onverhandelbaar rvc statuten totstandkoming

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter hag hlynsson kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper