Transparent
Inloggen
Sluiten

Mido stijgt op topscorerslijst

14 april 2002 15:46

Verslaggever: HN

Door zijn drie goals vandaag tegen Sparta staat de teller van Mido al weer op 10. De pas 19-jarige spits is de laatste tijd goed op dreef en heeft nu evenveel gescoord als Nikos Machlas. De Griek en de Egyptenaar hebben een goal meer gemaakt dan Wamberto, die nog een duel schorsing moet uitzitten. Mido is dit seizoen een ware plaag geweest voor de ploeg van Frank Rijkaard. In de thuiswedstrijd tegen Sparta wist Mido namelijk ook al twee keer het net te vinden. Het zal er om spannen of Mido ook Ajax' topscorer Rafael van der Vaart kan inhalen. Die heeft al 14 keer het net geraakt maar zal dit seizoen niet meer in actie komen, tenzij hij de finale van de beker (12 mei) haalt.

Mocht het doelsaldo nog een rol gaan spelen, dan heeft Ajax de slechtste papieren. Het doelsaldo van Ajax (met een wedstrijd meer gespeeld) is namelijk +34, dat van PSV +36 en van Feyenoord zelfs +38. Gek genoeg is de stand op de ranglijst precies de omgekeerde volgorde.

De topscorerslijst van Ajax:

1. Van der Vaart 14
2. Mido, Machlas 10
4. Wamberto 9
5. Zlatan 6
6. Bergdolmo 5
7. Van der Meyde 4

Meer op




Tags

mido topscorerslijst machlas sparta vaart wamberto bergdolmo dreef egyptenaar feyenoord griek inhalen meyde nikos plaag rafael rijkaard spannen topscorer uitzitten zlatan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos